Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,964 $

Ismét bontják az illegális stégeket a Balatonnál

Most Vonyarcvashegyen láttak munkának a vízügy balatoni kirendeltségének emberei.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

A hírek szerint ezúttal Vonyarcvashegyen bontják az engedély nélküli stégeket a vízügy emberei. Van, ahol vaskapukkal is meg kell küzdeniük, holott azokat még a legális stégbejárókra is tilos tenni, ha közterületről vezetnek a vízbe.

Az önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség áprilisi közgyűlésén több tóparti település polgármestere is arra buzdította polgármestertársait, hogy segítsék a vízügy munkáját a kiszedett elemek elszállításával a gyorsabb, hatékonyabb munka érdekében – írta meg a hirbalaton.hu. Soron kívül A Ferencváros elmondta a véleményét a hirtelen távozott Sztankovicsról

A portál által közzétett képeken látható egyebek mellett egy felszámolásra kerülő, engedély nélküli stégbejáró, ami körül előfordulnak a veszélyforrást is jelentő, vízből kilógó fakarók. Míg máshol kerítést vagy szögesdróttal ellátott kaput kellett eltávolítaniuk.

De a meder kezelői bizonyos helyeken cölöpöket, horgászkarókat is kénytelenek voltak elbontani – jegyzik meg. Korábban egyébként azt is megírtuk, hogy a sok építkezés miatt tovább pusztult a Balaton nádasállománya.

A felmérések szerint a nádpusztulások nagy része olyan helyeken történt, ahol a nádas évtizedek óta intenzív emberi hatásnak van kitéve (például csónakkikötők, strandok, stégek-bejárók környéke, friss építkezések, fejlesztések helyszíne).

Szentkirályi Gyurcsányról és Karácsonyról: rémálom mind a két ember

Rémálomnak nevezte Szentkirályi Alexandra Gyurcsány Ferencet és Karácsony Gergelyt, akik közül csak egyvalaki vezetheti Budapestet.

Már tudni, milyen edzőt keres a Ferencváros Sztankovics helyére

Sztankovics hirtelen távozása miatt a Ferencváros nehezebb helyzetbe került, de van kikből meríteniük, és lehetséges, egy sokkal nagyobb név ül majd a kispadon.