Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,18 Ft
Euró
385,83 Ft
Font
451,41 Ft
Bitcoin
68,367 $

Újabb probléma adódott egy Boeing géppel, végül első futómű nélkül landolt

A hiba okáról egyelőre sem a Boeing, sem a repülőtér nem adott ki tájékoztatást.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Közel-Kelet

Koós Alexandra

Szerkesztő

A török közlekedési minisztérium közlése szerint meghibásodás miatt orrfutómű nélkül szállt le a FedEx Airlines egyik Boeing 767-es teherszállító repülőgépe szerdán az isztambuli repülőtéren, sérülés nem történt. Mint kiderült, a párizsi Charles de Gaulle repülőtérről felszállt Boeing pilótája arról tájékoztatta az isztambuli repülőtér irányítótornyát, hogy nem nyílik ki a futóműve.

Ezt követően a torony útmutatásával kísérelte meg a landolást és sikerült a kifutópályán tartania a 767-est. A hiba okáról egyelőre sem a Boeing, sem a repülőtér nem adott ki tájékoztatást – írja az Infostart az MTI beszámolója alapján. Egyéb információ nem látott napvilágot, a későbbiekben talán majd több részletet is közölnek az eset kapcsán. Soron kívül Verőcei hajóbaleset: nagy sebességgel ütközhetett a motorcsónak, a szállodahajó kapitánya őrizetben

A leszállásról egyébként számos videó készült, amelyek hamar terjedni kezdtek az interneten. A felvételeken látható, hogy szikrák repkedtek és füst gomolyog, miközben a repülőgép talajjal érintkező első részével végigsiklik a kifutópályán, majd megállás után a készenlétbe helyezett reptéri mentőegységek tűzoltóhabot fecskendeznek rá.

Korábban azt is megírtuk, hogy biztonsági okokból elhalasztották a Boeing első emberes űrrepülését: úgy tudni, egy oxigénszelep potenciális problémája miatt döntöttek így. De arról is beszámoltunk, hogy újabb vizsgálat indult a Boeing ellen, hogy kiderüljön, helyesen hajtották-e végre a 787-es Dreamliner típusú repülőgépek szárny és törzs közötti csatlakozásainak kötelező ellenőrzéseit.

Az Egyesült Államok Polgári Légiközlekedési Hivatala (FAA) indította a vizsgálatot. Április végén pedig arról érkezett hír, hogy felszállás közben szakadt ki egy Boeing 737-es repülőgép futóműve. A gépnek kényszerleszállást kellett végrehajtania a johannesburgi OR Tambo nemzetközi repülőtéren.