Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,068 $

Újabb vizsgálatot indítottak a Boeing ellen

Az Egyesült Államok Polgári Légiközlekedési Hivatala (FAA) vizsgálatot indított a Boeingnál, hogy megállapítsa, helyesen hajtották-e végre a 787-es Dreamliner típusú repülőgépek szárny és törzs közötti csatlakozásainak kötelező ellenőrzéseit.

...svg content...Fotó: Unsplash/Arno Senoner
Külföld

Kiss László

Szerkesztő

Az FAA hétfőn jelentette be, hogy vizsgálatot indít a Boeing repülőgépgyártó vállalat ellen, miután felmerült annak gyanúja, hogy nem hajtották végre a szükséges ellenőrzéseket. A Boeing jelenleg újraellenőrzi az összes még gyártás alatt álló 787-es típusú repülőgépet, és kidolgoz egy tervet a már üzemben lévő flotta kezelésére is. Az FAA közleménye szerint a vizsgálat arra is kiterjed, hogy az ellenőrzésekkel kapcsolatos dokumentumokat meghamisították-e a vállalat alkalmazottai.

A 787 Dreamliner és a 737 MAX típusok számos gyártási problémával küzdenek 2023 óta, ami lassította a gyártó cég kiszállításait, és több légitársaságot is arra kényszerített, hogy módosítsa 2024-es repülési menetrendjét. Soron kívül Keményen szembesítette Vitézy Karácsonyt a budapesti kukahelyzettel

Scott Stocker, a 787-es program vezetője április 29-én emailben tájékoztatta a Dél-Karolinában dolgozó alkalmazottakat, hogy egy munkatárs szabálytalanságot észlelt a szárny és törzs csatlakozásánál végzett kötelező megfelelőségi teszten.

Stocker hozzátette, hogy a problémát azonnal kivizsgálták, és kiderült, hogy több személy is megszegte a vállalati szabályokat azzal, hogy nem végezte el a szükséges tesztet, de a munkát elvégezettnek rögzítette. Az esetet a mérnöki csapat is felülvizsgálta, ám végül arra a következtetésre jutottak, hogy a hiba nem jelent közvetlen repülésbiztonsági kockázatot.

Szentkirályi Gyurcsányról és Karácsonyról: rémálom mind a két ember

Rémálomnak nevezte Szentkirályi Alexandra Gyurcsány Ferencet és Karácsony Gergelyt, akik közül csak egyvalaki vezetheti Budapestet.