Dollár
395,41 Ft
Euró
412,67 Ft
Font
480,98 Ft
Bitcoin
17,094 $

Szlávik: a súlyosabb Covid-betegek nagy része oltatlan

Fotó: Az új koronavírus előidézte Covid-19-ben szenvedő beteget ápolnak a brüsszeli Iris Sud Kórházak Etterbeek-Ixelles részlegének intenzív osztályán 2021. november 19-én. November 9-15. között naponta átlagosan 11 254 koronavírussal megfertőzött embert vettek jegyzékbe Belgiumban. MTI/EPA/Stephanie Lecocq
not image

Hujber Dávid

2022. január 17. - 07:39

Szlávik János elmondta, nagyon sok olyan beteg is fekszik kórházban, akik rendelkeznek oltással, ugyanakkor azok, akiknek az állapota súlyosabb, többségében oltatlanok.

Még mindig nagy a harc az oltottak és az oltatlanok között, de egyre többen állnak át a másik oldalra, és döntenek úgy, hogy felveszik az oltásukat. Vannak, akiket meggyőznek a számok és a statisztikák, míg egyesek a saját bőrükön tapasztalják meg azt, hogy milyen, amikor oltatlanul fekszenek kórházban.

Soron kívül Még mindig magas arányban isszák az energiaitalokat az iskolás gyerekek

Az oltottak is elkaphatják a vírust, de az esetek túlnyomó részében enyhébb tünetekkel átvészelik a betegséget. Ez függ attól is, hogy milyen más betegséggel küzdenek, bár általában az oltatlanok azok, akik súlyosabb, súlyos állapotba kerülnek.

Szlávik János a TV2 vendége volt hétfő reggel, és többek között erről is beszélt, és rámutatott arra, hogy az oltatlanok vannak a legnagyobb veszélyben, független attól, hogy az omikron vírusvariáns enyhébb tüneteket okoz, cserébe viszont rendkívül gyorsan képes terjedni.

„Kórházban nagyon sok oltott is van, hiszen azért a lakosság 63%-a már megkapta ugye az oltásoknak legalább az első, második dózisát. Óhatatlan, hogy közülük is kerülnek emberek kórházba.”

„Inkább az a kérdés, hogy súlyos koronavírus, tüdőgyulladással kerül kórházba, ők oltatlanok vagy sem. Azt kell mondjam,hogy aki súlyos koronavírus-fertőzéssel, tüdőgyulladással, netán intenzív osztályon vannak, az ő nagy részük oltatlan.”