Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
359,25 Ft
Euró
388,20 Ft
Font
456,38 Ft
Bitcoin
67,433 $

Vitézy Karácsonyról: a legfontosabb dolga, hogy Salgótarjánban Dobrev kampányát vigye

Egyúttal szerinte a jelenlegi főpolgármesternek az is előbbre való, hogy „arról próbáljon beszélni, most akkor Magyar Péternek össze kell fognia a DK-val, vagy sem”.

...svg content...Fotó: MTI/Illyés Tibor
Belpolitika

Koós Alexandra

Szerkesztő

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában egyebek mellett azt mondta, ő az egyedüli polgármester-jelölt, akinek van részletes programja, egyúttal kiemelte: ő egy 101 pontból álló, a fővárosnak minden szakterületére kiterjedő szakpolitikai víziót és programot fogalmazott meg. „Ez nem 101 ígéret, van benne sok ígéret és konkrét vállalás is, de a zöldfelületektől, a panelprogramokon keresztül a közlekedésig minden ágazatban a választók elolvashatják, hogy mit gondolunk a csapatommal közösen” – magyarázta.

Majd megjegyezte, Szentkirályi Alexandra főpolgármester-jelöltnek csupán 7 pontja van, és mindegyik egy sorba kifér, míg Karácsony Gergelynek összesen 10 pontja van, de abból is mindegyik egy sorba kifér. Vitézy úgy fogalmazott, ha a kettőt bemásolnánk egymás alá egy A4-es lapra, még egy rövid vers is kiférne alájuk, mert annyi hely marad. Ezt követően arról ejtett szót, miszerint Karácsony Gergely jelenlegi főpolgármester pártpolitikai csatatérré változtatta a fővárost.

„Én azt látom, hogy Budapest egyre inkább egy országos pártpolitika csatatér lett, egyre inkább a különböző országos pártérdekek lejátszásának egy színpadává vált a fővárosi közgyűlés. Mi ehhez képes szeretnénk egy alternatívát állítani, úgy az én személyemben főpolgármester-jelöltként, mint ahogy a közös listánkon, ahol szakemberek kaptak többségükben helyet, és nem pártpolitikusok. És azt szeretnénk megmutatni, hogy lehet programalapon, lehet szakpolitikai alapon is Budapesttel foglalkozni, és szerintem erre óriási szükség lenne” – fogalmazott Vitézy a műsorban.

Majd arra utalt: amikor azt mondja, hogy országos pártpolitikai csatatér a főváros, akkor arról beszél, hogy „32 nappal a választás előtt a főpolgármester legfontosabb dolga, hogy Salgótarjánban Dobrev Klára kampányát vigye, és arról próbáljon beszélni, hogy most akkor Magyar Péternek össze kell fognia a DK-val, vagy sem”. Az egykori BKK-vezér hozzátette, ő nem erről szeretne beszélni, sokkal inkább arról, hogy legyen rend a tömegközlekedésen, hogy legyen zöldebb a főváros, hogy működjön jobban a közösségi közlekedés.

Illetve arról, hogy a lakhatási válságon enyhítsenek, és szerinte a budapestiek megérdemlik, hogy „egy fővárosi kampány az ő ügyeikről, és Budapest mindennapjairól és jövőjéről szóljon”. Korábban egyébként azt is megírtuk, hogy Vitézy azt üzente Karácsonynak: „ideje, hogy hazagyere Salgótarjánból”, emellett sort kerítsenek a főpolgármester-jelölti vitára, amelyhez Karácsony két feltételt szabott meg. Egyrészt, hogy legyen május, másrészt azt, hogy legyen ismert, kik lesznek a szavazólapon. Vitézy szerint hétfő estére mindkettő teljesült.

Nincsenek megszűrve a kérdések Orbán Viktor sajtótájékoztatóin

Kovács Zoltán tisztázta, szó sincs arról, hogy meg lennének szűrve a kérdések Orbán Viktor sajtótájékoztatóin.

Helyreállt az 1-es villamos közlekedése

Újra teljes vonalon jár a 1-es villamos, miután az óbudai tűzoltók megoldották a kérdést a Vörösvári úton.