18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Dollár
396,83 Ft
Euró
403,42 Ft
Font
477,85 Ft
Bitcoin
23,450 $

Szívszorító felvételen, ahogy a mentőcsapatok túlélők után kutatnak a kegyetlen odesszai orosz támadás után

Orosz rakéta becsapódása nyomán megrongálódott lakóépület a fekete-tengeri kikötõvárosban, Odesszában 2022. július 1-jén. MTI/AP/Ukrán vészhelyzeti minisztérium
not image

Borbély Fanni

2022. július 4. - 06:17

Pénteken hajnalban két orosz rakéta csapódott be egy lakóházba Odessza mellett, melynek következtében legalább 19 ember életét vesztette.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, az ukrán fegyveres erők riasztást adtak ki, s felszólították a lakosokat, hogy azonnal keressenek menedéket, miután helyi idő szerint nem sokkal hajnali 1 óra előtt három robbanás rázta meg a környéket, s elindult a légiriadó is.

Soron kívül Visszautasítják az oroszok a vádakat: nem lopnak áramot a zaporozsjei atomerőműből

Ukrán tisztviselők megosztották, legalább 19 ember életét vesztette az orosz támadásban, köztük két gyermek, amikor két orosz rakéta csapódott be egy többszintes lakóépületbe, valamint egy üdülőközpontba az ukrajnai Odessza kikötővárosának közelében lévő egyik lakónegyedben.

Az ukrán hatóságok közlése szerint további 38 ember megsérült, köztük hat gyermek és egy állapotos nő, akiket jelenleg is kórházban ápolnak. Az ukrán fegyveres erők eközben riasztást adtak ki, Szerhijivka falu lakóit pedig felszólították, hogy keressenek biztonságos menedéket, miután helyi idő szerint nem sokkal hajnali egy óra előtt három robbanás rázta meg a környéket.

Az odesszai katonai szóvivő a Telegramon osztotta meg, hogy orosz rakéták csapódtak be az Odesszától nem messze található lakóépületbe, valamint egy üdülőközpontba, s arról is beszámolt, hogy az oroszok a Fekete-tenger irányából indították a rakétákat, közlése szerint “stratégiai repülőgépekről”. Az alábbi szívszorító videón pedig látható, ahogyan a mentőcsapatok nagy erőkkel keresik a túlélőket a törmelékek alatt:

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.