Dollár
420,75 Ft
Euró
419,76 Ft
Font
482,37 Ft
Bitcoin
20,298 $

Tovább nőtt az odesszai orosz rakétatámadás áldozatainak száma, gyerekek is meghaltak

Fotó: Orosz légi támadásban találatot kapott épület füstje gomolyog Kijev Sevcsenkivszkij nevű központi kerületében 2022. június 26-án, amelynek reggelén több robbanás is történt az ukrán főváros történelmi negyedében. MTI/EPA/Roman Pilipej
not image

Hujber Dávid

2022. július 1. - 09:14

Tragédia a tragédiában, hogy gyerekek is elhunytak a rakétacsapásban, és közben ismét nőtt az áldozatok száma.

Korábban több alkalommal is beszámoltunk az odesszai orosz rakétacsapásról. Az elsők jelentések 10 ember haláláról szóltak, majd nem sokkal később 14 áldozatról adtak hírt, röviddel ezután pedig 17-ről.

Soron kívül Rettentőn megdrágult a jogsiszerzés, egyre kevesebb a tanuló vezető

A The Guardian már 18 áldozatról ír, köztük két gyerekkel, akiken szintén nem tudtak segíteni a mentőegységek. Makszim Marcsenko regionális kormányzó jelentette be a szomorú hírt, hogy két gyermek már biztosan életét vesztette a támadásban.

Az oroszok hajnal előtt időzítették a támadást, a Fekete-tenger felől érkezetek a Tu-22-esek, amik végül rakétacsapást mértek az Odesszában található Belgorod-Dnyeszterre. Azt is tudni, hogy három X-22-es rakéta csapódott be egy lakóházba és egy üdülőközpontba.

Reggel 9 óráig 18 áldozatot tudtak azonosítani, köztük két gyerekkel. 31 sérültet szállítottak kórházba, akik közül négyen még kiskorúak, de egy terhes nő i s van a sérüléseket szenvedettek között. További 8 személy kért még orvosi segítséget, és ugyanennyi embert mentettek ki a romok alól, köztük három gyermekkel.

Jelenleg is zajlanak a mentési munkálatok a helyszínen, miközben egyre több videó lát napvilágot a támadás végkimeneteléről. A 9 emelet magas lakóépület hamar lángra kapott a rakéták becsapódása után, és emiatt többen a saját lakásukban rekedtek.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.