18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Clouds
21 Budapest
Dollár
346,81 Ft
Euró
370,65 Ft
Font
431,44 Ft
Bitcoin
27,128 $

Szervkereskedelem miatt ítéltek el egy nigériai szenátort és feleségét

Fotó: Unsplash/Tingey Injury Law Firm
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A nigériai szenátort bűnösnek találták, amiért becsempésztek egy 21 éves utcai árust az Egyesült Királyságba, hogy vesét szerezzen lányának.

A CNN jelentése szerint a brit Old Bailey bíróságon mondták ki az ítéletet: egy nigériai szenátort, feleségét és egy orvost is bűnösnek találtak szervkereskedelem vádjában. Ike Ekweremadu szenátor, feleségét, Beatrice és Dr. Obinna Obeta közösen egy 21 éves utcai árust csempészett az Egyesült Királyságba, hogy vesét szerezzenek a házaspár lányának.

Soron kívül Fradisták is beleálltak a Sevilla és a Roma-szurkolók közti verekedésbe

A hivatalos közlemény szerint a 21 éves áldozatot az Egyesült Királyságba csempészték, miután azt ígérték neki, hogy dolgozhat az országban, és pénzt is ajánlottak neki, ám ő nem tudott a valódi szándékról, miszerint valójában a veséjét akarják.

Az egészségügyi szakemberek fogtak gyanút a rejtélyes ügy körülményei miatt, és le is fújták a beavatkozást, ezt követően pedig az áldozat három napig az utcán volt kénytelen aludni, mielőtt 2022. május 5-én a Staines-i rendőrőrsön a hatóságokhoz fordult.

A főügyész a bíróságon elmondta, ez egy „borzalmas összeesküvés volt”, melynek egyértelmű célja a kiszolgáltatott áldozat kihasználása volt azzal a céllal, hogy az Egyesült Királyságba csempésszék, majd kiműtsék veséjét. Hangsúlyozta:

„Az elítélt vádlottak teljes mértékben figyelmen kívül hagyták az áldozat jólétét, egészségét, és jelentős befolyásukat végig nagyfokú ellenőrzésre használták, miközben az áldozat csak korlátozottan értette, hogy valójában mi folyik körülötte.”