Egy szerb férfinek megtetszettek egy siófoki szórakozóhely lámpái, el is rakta őket

Fotó: ugyeszseg.hu
not image

Takács Petra

2021. szeptember 10. - 21:41

A szerb férfi úgy gondolta, elrakja a lámpákat, arra azonban nem számított, hogy a kamera mindent lát.

A Siófoki Járási Ügyészség kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat azzal a szerb férfival szemben, akinek – a vád szerint – megtetszettek az egyik siófoki szórakozóhely egyedi lámpái, ezért ellopta azokat.

A vád szerint a vádlott 2020 nyarán a párjával nyaralt az egyik siófoki hotelben, amikor megtetszettek neki a szomszédos pub falára felszerelt egyedi kovácsoltvas lámpák. A férfi ezért a hajnali órákban 3 db – egyenként 50.000,-Ft. értékű – falikart kézzel lefeszítette úgy, hogy a lámpákat az elektromos vezetékről is leszakította.

A férfi a lopott lámpákat ezután gépkocsijába pakolta, majd elhajtott a helyszínről. A férfi rövid időn belül visszatért Szerbiába, ezért a gyanúsítotti kihallgatása is jogsegély útján történt. Az elkövető kilétének megállapítását segítette, hogy a történteket a szórakozóhely biztonsági kamerája is rögzítette.

Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában a férfival szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy annak végrehajtását próbaidőre függessze fel. A fotókat részben a nyomozó hatóság, részben a szórakozóhely biztonsági kamerája rögzítette.