Dollár
420,75 Ft
Euró
419,76 Ft
Font
482,37 Ft
Bitcoin
20,298 $

Többletszabadságot kaphatnak az egészségügyi dolgozók a koronavírus miatt

Fotó: Beoltanak egy nőt a német-amerikai Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina első adagjával a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kenézy Gyula Campusán kialakított oltóponton 2021. június 1-jén. MTI/Czeglédi Zsolt
not image

Hujber Dávid

2021. június 3. - 11:15

Lehetséges, hogy a magyar egészségügyben dolgozók az idei évre többletszabadságot fognak kapni, amivel még inkább elismernék a helytállásukat a koronavírus elleni harc jegyében.

Gulyás Gergely miniszter a csütörtök délelőtt tartott kormányinfón elmondta, ebben a ciklusban nemcsak az orvosi, hanem az ápolói fizetések is jelentős mértékben emelkedtek. Természetesen a kormány sem gondolt a ciklus elején arra, hogy az egészségügynek ilyen megfeszített erővel és küzdelemmel kell helytállnia.

Soron kívül Rettentőn megdrágult a jogsiszerzés, egyre kevesebb a tanuló vezető

Gulyás hangsúlyozta, hálásak minden orvosnak és ápolónak, akik ebben a küzdelemben és helytállásban részt vett. A kormány most abban gondolkodik, hogy elismerésük jegyéül szabadságot, tehát többletszabadságot ad az idei évben az egészségügyi dolgozóknak.

Bejelentették, közel a társadalmi immunitás Magyarországon

A hivatalos tájékoztatás szerint a következő kormányülésen erről is tárgyalni fognak, így hamarosan megszülhet a végleges döntés, amit követően lehetséges, hogy az egészségügyben dolgozók többletszabadságot kaphatnak erre az évre.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.