Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,63 Ft
Euró
381,54 Ft
Font
445,19 Ft
Bitcoin
43,384 $

Müller Cecília a szűrésekről: napirendre kell tűzni a szankcionálás kérdését

Hangsúlyozta, a cél az, hogy növekedjen a népesség egészségben eltöltött életéveinek száma, ezért igazán fontos a részvételi arány növelése az egészségügyi szűrővizsgálatokon.

További Hírek

Mint kiderült, januártól csak kivételes esetben lehet majd külsős bérnővért szerződtetni, eddig a szakápolók 10-15 százalékát ők adták.

Mint kiderült, szeptemberben a megnövekedett igények miatt két népszerű forróitalpor is hiánycikké vált a patikákban, azóta azonban a helyzet megoldódott.

Velkey György szerint valós problémáról van szó, amelynek hátterében az áll, ha az intézmények a lehető legrövidebb idő alatt látják el a gyerekeket, sok pénzt veszítenek.

A kormány közzétette az állami lombikkezelések szabályozásának tervezetét. A közellátás keretein belül működő reprodukciós eljárások módosításától azt remélik, hogy több gyermek születik hazánkban.

Többek között bevezetik az ún. helyszíni videóhívást is, ami azt jelenti, hogy a segítségre szorulóról, illetve a körülményekről videóközvetítést adhat a mentésben közreműködő.

Az államtitkár kitért arra is, hogy nő a magyar emberek egészségben eltöltött éveinek száma.

A Belügyminisztérium közzétette az egynapos sebészeti ellátás keretében végezhető eljárások körének bővítéséről szóló javaslatát, amelyben hosszasan részletezik az átsorolandó beavatkozásokat. Mindez a költségvetésen is látható nyomot hagy majd a kiadott hatástanulmány szerint.

Leszögezte, ha rajta múlna, lenne államosítás, de azzal is egyetért, hogy 8 órára növelték az eddigi 6 órás munkaidőt.

Az érzékeny egészségügyi információkat állítólag szándékosan rögzítették és továbbították, hogy aztán célzott reklámozásra használják fel azokat.