Dollár
431,79 Ft
Euró
423,20 Ft
Font
482,09 Ft
Bitcoin
19,433 $

A Spotify tartalmi tanácsadással lát el minden Covid-ról szóló podcastot

Fotó: Twenty20
not image

Takács Petra

2022. január 31. - 13:58

Daniel Ek vezérigazgató közölte, hogy a Spotify tartalmi tanácsadással fog ellátni minden olyan podcast-epizódot, ami a koronavírusról szóló vitát tartalmaz, ezt pedig a napokban világszerte bevezetik.

Az igazgató szerint ez a tanácsadás az első ilyen jellegű intézkedés egy nagy podcast platform részéről, ami egy új erőfeszítés a félretájékoztatás elleni küzdelemben. Harry brit herceg és felesége, Meghan Markle szintén elkötelezett a céggel való további együttműködés érdekében, mivel ők is aggodalmukat fejezték ki a platformon megjelenő Covid félretájékoztatás miatt.

Soron kívül Csalafinta patkány miatt maradt áram nélkül több mint 1500 ember

A tanácsadás keretében a hallgatók egy COVID-19 központra kerülnek átirányításra, ami orvosi és egészségügyi szakértőktől származó tényeket, információkat és megbízható forrásokra mutató linkeket tartalmaz, emellett az alkotók számára is közzéteszik a platform új szabályait.

Ennek előzménye az volt, hogy január elején 270 tudós és egészségügyi szakember írt alá egy levelet, amelyben felszólította a Spotify-t, hogy tegyen lépéseket Joe Rogan ellen, azzal vádolva őt, hogy valótlanságokat terjesztett a kormányzati megbízásokról és a koronavírus oltásokról a “The Joe Rogan Experience” podcastban.

Iphone-osok, figyelem: fontos újítás érkezett az App Store-ba

A Reuters cikkéből kiderül az is, hogy a Neil Young és Joni Mitchell énekes-dalszerzők bejelentették, hogy eltávolítják zenéiket a Spotify-ról, tiltakozásul amiatt, hogy a népszerű zenés streaming szolgáltatás lehetővé tette a koronavírus oltásokkal kapcsolatos valótlan információk elterjedését.

„Tudjuk, hogy kritikus szerepünk van az alkotói önkifejezés támogatásában, miközben fenn kell tartanunk az egyensúlyt a felhasználóink biztonságára vonatkozóan. Fontos számomra, hogy ne kerüljünk a tartalomcenzúra pozíciójába, miközben gondoskodunk arról is, hogy legyenek szabályok és következmények azok számára, akik megszegik azokat” – írta Daniel Ek egy vasárnapi blogbejegyzésében.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.