Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
444,86 Ft
Bitcoin
23,138 $

Bocsánatot kért a svájci sztárjátékos a „megalázó” vereségért

A svájci játékosok a katari labdarúgó-világbajnokság G csoportjában játszott Szerbia-Svájc mérkõzés végén a dohai 974 Stadionban 2022. december 2-án. Svájc 3-2-re gyõzött és továbbjutott, Szerbia kiesett. MTI/EPA/Georgi Licovszki
Sport
not image

Nagy Noel

Szerkesztő

Portugáliának nagyon bejött, hogy az egyre nagyobb fejfájást okozó Cristiano Ronaldót a padra ültette: az eddigi szürke játékuk rendkívül domináns lett és a sötét lónak tartott svájci válogatottat 6-1-es eredménnyel ütötték ki a világbajnokságról.

Fernando Santos húzását bár sok Ronaldo-rajongó kritizálta, végül a veterán szövetségi kapitánynak lett igaza, ugyanis a helyén kezdő Goncalo Ramos mesterhármast rúgott, miközben Pepe, Raphael Guerreiro és Rafael Leao is gólt szerzett.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

Santost régóta kritizálták az olykor vallatásra alkalmas szürke játéka miatt, amely gyakorlatilag egy-az-egyben arra ment rá, hogy mindenki Ronaldót keresi. Most, hogy ez a fék kikerült a rendszerből, a portugálok művészi focit produkáltak, aminek Svájc látta a kárát.

A svájci válogatott egyik legnagyobb nevének számító, egyebek mellett a Liverpoolt, az Intert és a Bayern Münchent is megjárt Xherdan Shaqiri pedig nem is rejtette véka alá a véleményét és bocsánatot kért a szurkolóktól – idézte az ESPN:

„Bocsánatot akarok kérni minden svájci szurkolótól a csapat nevében. Ez nem a mi igazi arcunk volt. Nagyon csalódottak vagyunk. Megmutatták nekünk a határainkat. Az edző adott nekünk egy tervet, ami nyilvánvalóan nem működött. Már az első félidőben elvesztettük a meccset és mindig egy lépéssel hátrébb jártunk”

Murat Yakin, Svájc szövetségi kapitánya is rendkívül csalódott volt az eredményt illetően és nem meglepő módon, főként a vereség súlyossága és időbeli frissessége miatt nagyon sokan a távozását kezdték követelni:

„El kell fogadnunk a vereséget és gratulálnunk Portugáliának. Ők voltak a jobb csapat, megleptek minket. Elvesztettük a mai meccset, de ez nem jelenti azt, hogy túl pesszimistának kell lennünk és mindent kritizálnunk. Ez a vereség fáj. Az eredmény és a vereség jellege elszomorít”

Portugália végül a Spanyolországot nem kis meglepetésre büntetőpárbajban kiejtő Marokkóval fog találkozni és amennyiben ezt a játékot mutatják, gond nélkül bent lesznek az elődöntőben, ahol a Franciaország-Anglia mérkőzés győztesével játszhatnak.