A Sevilla számos szurkolója lemaradt a budapesti Európa Liga-döntőről

Budapest, 2023. május 31. Youssef En-Nesyri (b), a spanyol és Gianluca Mancini, az olasz csapat játékosa a labdarúgó Európa-liga döntõjében játszott Sevilla - AS Roma mérkõzésen a budapesti Puskás Arénában 2023. május 31-én. MTI/Kovács Tamás
Sport
not image

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

A Sevilla számos szurkolója járatuk késése miatt nem érkezett meg időben Palma városának repülőterére, mely a magyar fővárosba hozta volna őket az Európa-liga döntőre.

Előzmény:

 

Egy Sevilla és Palma közötti járat késése miatt – aminek következtében nem érték el a Budapestre tartó csatlakozást – körülbelül ötven Sevilla-szurkoló nem élvezhette a helyszínen a Budapesten rendezett Európa-liga döntőt, melyet szeretett klubjuk a Puskás Ferenc Stadionban vívott a Roma ellen.

Soron kívül Kiderült, ki az esztergomi robbantás TEK-es áldozata

Az Última Hora nevű lap írt arról, hogy a Sevillából Palmába tartó járat másfél óra késéssel indult, emiatt késte le a brigád a csatlakozást, sokan arra panaszkodtak, hogy a járatot indító Ryanair lezárta előttük a kaput, annak ellenére, hogy mindössze negyedórát késtek.

Az egyik érintett, Fernando Oliva a mallorcai székhelyű lapnak így nyilatkozott: „A személyzet azt mondta, hogy megvárnak minket és nem lesz semmi probléma, aztán amikor odaértünk, azt mondták, nem is tudták, hogy jövünk. Volt, aki térden állva könyörgött, hogy engedjenek minket a gépre.”

A gépet lekéső csoport nem együtt szervezte utazását, így az eset után egyesek más módon próbáltak eljutni Budapestre, míg mások feladták a próbálkozást. A lap kereste a RyanAir képviselőit is, de nem kaptak választ kérdéseikre.