Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Rossz hír, az idei húsvét biztosan többe fog kerülni a korábbiakhoz képest

Fotó: Unsplash
Belföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Volt, ahol a vevők árérzékenysége miatt csak párszáz forintos emelést tudtak eszközölni, a nagy roham pedig még odébb van, de jobb előre tervezni a vásárlással.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a húsvéti ünnepek előtt nem várható hiány, ennek ellenére jobb időben megvenni a tojást, illetve gyanítani lehet, hogy idén sem lesz olcsó a sonka és a csokinyuszi, ami előbbi esetében jelentős drágulást is jelenthet.

Az ATV Híradó beszámolójából pedig kiderült, hogy a kereskedők immár biztosra veszik, az idei húsvét biztosan többe fog kerülni a korábbiakhoz képest, például egy debreceni üzemben arról számoltak be, hogy mostanra kénytelenek voltak árat emelni.

Papp István, a Hajdúhús 2000 Kft. cégvezetője úgy fogalmazott, hogy párszáz forintos emelést tudtak eszközölni, mivel nagyon árérzékenyek a vevők, s bár a nagy roham csak az ünnepi időszak előtt 2-3 héttel kezdődik, mégis jobb előre tervezni.

A vevők alaposan körbe szokták járni a piacokat, hogy felmérjék a kínálatot és az árakat, majd ezek alapján döntsenek, utóbbi kapcsán pedig úgy vélekednek, hogy a sonka ára biztosan drágulni fog, mondván, „minden emelkedik, csak a fizetések nem”.

Emiatt többen is a spórolás mellett döntöttek, néhányan például ezt úgy próbálják megoldani, hogy idén nem egész sonkát vásárolnak, inkább kisebb darabokat vesznek, de olyanok is vannak, akik hajlandók többet fizetni a jó minőségű, hagyományos árucikkért.