Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Költséges lehet a vendégvárás idén húsvétkor

Fotó: Unsplash/Benjamin Faust
Gazdaság

Szabó Kata

Szerkesztő

A várakozások szerint sokkal többet kell majd fizeti a sonkáért, mint amennyit tavaly ilyenkor kértek érte.

A Kifli.hu sajtótájékoztatóján több érdekes dolog is elhangzott a vállalat sikereivel kapcsolatban, ám ami sokak fülét megütheti az egy bizonyos mondat volt, mely szerint az egyik húsvéti fő fogás ára aggasztó szintre emelkedhet.

Szalma Rita, a Kifli.hu kereskedelmi igazgatója ugyanis elmondta, hogy 2022-höz képest a sonka beszerzési ára akár 30-50 százalékkal is drágulhat, ezen hír mellett pedig csak apró szépségtapasz, hogy a különböző csokifigurák esetében nem tapasztalnak ilyen mértékű drágulást.

Az igazgató elmondta, hogy tapasztalataik szerint a saját márkás termékek jelenleg a legnépszerűbbek, jellemzően ezt keresik az ügyfelek, ami nagyban köszönhető ezen termékek kedvezőbb árának is, miközben a minőségben sem találnak kifogást.

A Napi.hu által szemlézett sajtótájékoztató egyik érdekes információja volt még, hogy a kifli.hu adatai szerint rengeteg húst rendelnek a magyarok, ezek közül is a baromfi áll a népszerűségi lista élén, tavaly januárhoz képest például 50 százalékkal több csirkemell fogyott.

Szalma Rita az árstop kapcsán is kifejtette véleményét, meglátása szerint annak kivezetése ugyan néhány termék esetében okozhat majd hirtelen drágulást, ám arra számít, hogy az árak idővel újra a normál tartományba esnek.