Dollár
388,95 Ft
Euró
409,85 Ft
Font
478,40 Ft
Bitcoin
17,051 $

Főszerepet kapnak a robotok a téli olimpián, ez lesz a feladatuk

Fotó: Ping Tven Tven (j) és Suej Ron Ron, a 2022-es pekingi téli olimpia, illetve paralimpia kabalafigurája elõtt dolgozik egy festõ Pekingben 2022. január 11-én. MTI/EPA/Vu Hong

Takács Petra

2022. január 19. - 02:21

A kínai olimpia helyszínén működő éttermet teljesen automatizálták robotvezérléssel annak érdekében, hogy érintésmentessé válhasson az étel szervírozás a versenyzők körében.

Az olimpia február 4-én veszi majd kezdetét és a kínai kormányzat azt tűzte ki céljaként, hogy amennyire csak lehetséges, az addigi időpontig felszámolják a koronavírust az országban, ehhez pedig minden létező módszert bevetnek, többek között a robotikát is. 

Soron kívül USA: minden eszközt be kell vetni Észak-Korea fegyverprogramjainak korlátozására

Videó is készült az automatizált modern étteremről, ahol a versenyzők fognak majd étkezni. Ezeken a felvételeken jól látható, hogy miként készítik és szervírozzák a robotok az ételeket, bármiféle emberi közreműködés nélkül.

Ennek köszönhetően az elkészült ételt a plafonról eresztik le fogók segítségével, kis tálcákon, innen pedig a sportolók elvehetik a tányérjaikat és fogyaszthatják is az ételt az asztaluknál – derül ki az Index cikkéből.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.