Dollár
426,10 Ft
Euró
423,44 Ft
Font
485,74 Ft
Bitcoin
20,274 $

Rasszista feliratú poharat szolgáltak fel egy nőnek a Starbucksban, 4,5 millió forint kártérítést kaphat

not image

Kulcsár Péter

2021. január 23. - 01:40

Az egyik vendég egy matcha zöld tea lattét kért a Starbucksban, mire a pincér egy rasszista rajzzal telefirkált csészében vitte ki a rendelését.

Az Írországi Munkahelyi Kapcsolatok Bizottsága 12 ezer eurós, vagyis közel 4,5 millió forintos kártérítésre kötelezte a Starbucks kávézóláncot, amiért az egyik ügyfél, Suchavadee Foley elfogadhatatlan karikatúrával telerajzolt poharat kapott.

Soron kívül Rettentőn megdrágult a jogsiszerzés, egyre kevesebb a tanuló vezető

A thai felmenőkkel rendelkező ír állampolgár elmondása szerint valósággal sokkolta az eset, hiszen mindezidáig semmilyen problémája nem volt a céggel, mivel nap mint nap oda járt kávézni – írta a Politico.

Amikor Foley barátjával, Craiggel a Dublintól délnyugatra lévő Tallaghban található Starbucksban 2020 januárjában egy lattét kért ki magának, a rendelését felvevő pultos kétszer is rákérdezett keresztnevére, mivel érthető okokból kifolyólag nem tudta elsőre megjegyezni.

A nő végül megismételte, a Brazíliából származó alkalmazottnak azonban még így sem sikerült megértenie, ezért betűk helyett szimplán egy szűk szemrésű lány karikatúráját rajzolta fel a pohár oldalára.

Mindezt nem hagyta szó nélkül a barátja, ezért megkereste az üzlet menedzserét, Mateusz Piotrowskit, aki levásárolható kuponokat ajánlott fel a párnak, ők azonban ezt elutasították, helyette ügyvédet fogadtak és beperelték a Starbucksot.

Végleges ítélet az ügyben várhatóan tavasszal lehet, Foley ügyvédje szerint a kávézóláncnak az eredeti 12 ezer euró felett további kompenzációkat kell majd fizetnie.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.