Ezért hozott jó döntést a Real Madrid Ramos és Varane eladásával

Fotó: Unsplash/ Simon Reza
not image

Fazekas Kiara Barbara

2021. december 3. - 10:00

 A heves kritikák ellenére az idő végül a madridi klubot igazolta. 

A Real Madrid közelmúltjának egyik legvitatottabb döntése volt a klub két meghatározó játékosának eladása. Sergio Ramos és Raphael Varane hosszú éveken át a klub elsőszámú védői voltak, számos trófea megnyerésében játszottak vezető szerepet. 

A madridi alakulat döntése nem csak kockázatosnak, egyenesen őrültségnek tűnt, azonban megnézve a két játékos jelenlegi helyzetét, úgy tűnik, tudták, mit csinálnak. Egyikük sem tudott igazán beilleszkedni, ráadásul sérülések hátráltatják őket. 

Raphael Varane nehezen illeszkedett be az angol bajnokság kemény fizikumot igénylő meccseibe, majd meg is sérült, ezért a Manchester United nem számíthatott rá. Egy kisebb kihagyás után visszatért, majd az Atalanta ellen fájlalta a combját, és ma mai napig nem jött helyre teljesen. Ebben a szezonban az összes sorozatot figyelembe véve mindössze 10 találkozón lépett pályára. 

Sergio Ramos-t már sérülten igazolta le a Paris Saint-Germain, és egészen három mérkőzéssel ezelőttig nem tudott játszani, azonban azóta sem kap sok szerepet. Három meccsből egyszer állt be a 90-ik percben, egyszer a keretbe sem került be, a Manchester City elleni találkozót pedig kénytelen volt a kispadról figyelni. 

A Real Madrid döntése ezek fényében az elmúlt évek egyik legjobbjának tűnhet, annak ellenére, hogy Ancelotti még szeretne egy középső védőt, de annyira nem aggódik, hiszen ott van David Alaba, Éder Militao és Nacho Fernández is – írja a Fichajes

Ha Ramos és Varane is Madridban maradtak volna, valószínűleg csak fejfájást okoznának, ugyanis a sérültekkel mindig nehéz dolga van egy klubnak, a pótlással és a visszatéréssel is. A két sztár elengedésének heves kritikája végül alaptalannak bizonyult, a Real Madrid pedig bebizonyította, hogy nem véletlenül ők a világ egyik legjobb klubja, ugyanis a jelek szerint a legjobb szakemberek dolgoznak náluk.