Érdekes dolgok derültek ki Ramos és Varane távozásáról

Fotó. Twitter/Real Madrid C.F.
not image

Hujber Dávid

2021. augusztus 5. - 20:53

Egyre több információ szivároghat ki a Real Madrid háza tájáról Ramos és Varane távozása kapcsán, akiket meglehetősen könnyen engedett el a királyi alakulat.

A rajongók egy része nem elégedett azzal, amit lát, mivel Ramos és Varane is rendkívül fontos láncszemei voltak a csapatnak. A Real Madrid elnökénél szinte senki sem érintetlen, bárkiért kész meghallgatni ajánlatot, ha van érdeklődés.

Ramos ugyan hosszabbítani szeretett volna, túl későn mondott igent, így a távozásával jelentős mértékben csökkenthették a bérköltséget, ami szintén fontos szempont gazdasági oldalról. Varane helyzete kicsit más, de mégis hasonló.

A francia védő is szívesen maradt volna, ám nem bólintott rá az ajánlatra, mert kevesellte a megnövelt fizetést. A vezetőség nem volt hajlandó növelni az összegen, és úgy döntöttek, eladják a Manchester Unitednek.

A Defensa Central úgy tudja, hogy a Real Madrid mindkét játékos esetében azt gondolja, hogy jó döntést hoztak, még akkor is, ha hamarosan jön egy nagyobb támogatás a LaLiga részéről. Ebből a pénzből Ramos és Varane is maradhatott volna, ugyanakkor a klubnál semmit sem bántak meg.

A Real Madrid keményen megdolgozott azért, hogy a gazdasági válság ideje alatt se kerüljön mínuszba, és ehhez a bérköltségeket kellett nagyban csökkenteniük, ami meg is történt. Sőt, emiatt lehetségessé vált, hogy Mbappé vagy Haaland a klubhoz csatlakozzon.

A spanyol lap megtudta, hogy a Real Madridnál valóban úgy érzik, hogy jól cselekedtek, amikor nem hosszabbítottak Ramosszal és eladták Varane-t. Úgy tudni, hogy a legkevésbé sem bánják a dolgot, és házon belül oldják meg a pótlásukat.

Ramos távozása a kora miatt is időszerűvé vált, mert fiatalítani szeretnének, míg Varane a 7,5 millió eurós ajánlat ellenére sem mondott igent, így nem ragaszkodtak hozzá.