Dollár
396,83 Ft
Euró
403,42 Ft
Font
477,85 Ft
Bitcoin
23,450 $

Megszületett a megállapodás, 2.7 milliárd euróból mentik meg a LaLigát

Vinícius Júnior, a Real Madrid (j) és Gerard Piqué, az FC Barcelona játékosa a spanyol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság, a La Liga 26. fordulójának 2020. március 1-i játéknapján a madridi Santiago Bernabeu stadionban. A madridi együttes 2-0-ra gyõzött. MTI/EPA/EFE/Rodrigo Jiménez
not image

Nagy Noel

2021. augusztus 4. - 17:19

Fontos megállapodás született a La Liga és a CVC nevű befektetési alap között, amely hatalmas tőkeinjekcióval indítaná be a mozgolódást a spanyol átigazolási piacon.

A La Liga és a spanyol futball reménytelenül nehéz helyzetbe került a koronavírus-járvány hatására, amely már a pandémia előtt sem volt túl stabil. A legtöbb klub súlyos pénzhiánnyal küzdött, inkább csak eladni tudtak játékosokat, mintsem hozni.

Soron kívül Visszautasítják az oroszok a vádakat: nem lopnak áramot a zaporozsjei atomerőműből

Ez azonban még ezen a nyáron megváltozhat, ugyanis a spanyol bajnokság megállapodást kötött a CVC nevű befektetési alappal, amely 2.7 milliárd eurót fog injektálni a La Ligába, amit szét fognak osztani a csapatok között.

A klubok természetesen a bevételeik és a televíziós jogokból származó bevételek alapján kapják meg a pénzeket, így nem meglepő tehát, hogy a Barcelona (270 millió euró) és a Real Madrid (261 millió euró) kapja a legnagyobb összeget.

A 20 klub azonban egyaránt kapni fog pénzt és ebből 15 százalékot fordíthatnak arra, hogy az eddig leigazolt, ám nem regisztrált játékosokat hitelesíteni tudják – írja a Fichajes. Ennek a katalánok örülhetnek igazán, akik így regisztrálni tudják Messi hosszabbítását is.

A CVC egyébként nem meglepő módon nem jólelkűségből fektet ekkora pénzt a spanyol futballba, hanem egy viszonylag rövidtávú cél érdekében: pénzügyileg a Premier League szintjére növelnék a La Ligát.

A Fichajes szerint ezt az elkövetkezendő néhány évben, lehetőleg négy éven belül megvalósítanák, azonban ez nem lesz olyan egyszerű feladat. A mostani átigazolási időszak egy jó kísérlet lesz, ugyanis megláthatjuk, működőképes-e az ötlet.