Sergio Ramos gondjai túlmutatnak a sérülésén

Fotó: Unsplash/Tim L. Productions
not image

Fazekas Kiara Barbara

2021. november 1. - 16:50

Sergio Ramos a másik játékos, akinek nem úgy sikerült a párizsi kaland, ahogy azt előtte elképzelte: hónapok óta talpizomsérüléssel küzd, amely nagyon megnehezíti a visszatérését.

A sérülés, más fizikai problémák és a Covid-19 miatt Ramos mindössze 21 mérkőzésen játszott a tavalyi szezonban. És most, a sérült talpcsontja felépülésének utolsó szakaszában a sevillai középhátvéd debütálása ismét késik.

Minden alkalommal, amikor a spanyol középhátvéd úgy tűnik, hogy felépülve érkezik meg, egy újabb fizikai probléma miatt továbbra is kiesik a párizsi bemutatkozása. Bár a hétvégén Mauricio Pochettino csapatában szerepelhetett volna, az utolsó pillanatban felmerült kellemetlenségek miatt Sergio Ramos nem állt rendelkezésre a Lille elleni mérkőzésen.

Azonban nem csak ez, hanem a csapattársai is gondot okoznak a spanyol védőnek. Igaz, hogy Sergio Ramos nyakában ott lóg a szupersztár címke, de nem szabad elfelejteni, hogy a Pochettino számára jelenleg elérhető középső védők szintén világklasszisok. Presnel Kimpembe és Marquinhos a PSG vitathatatlan párosa, Thilo Kehrer pedig komolyan pályázik a kezdőbe kerülésre.

A német Kehrer magas passzsikert tudhat magáénak 96,2 százalékkal, ezzel a számmal Európa legjobb passzolójának számít, megelőzve olyan neveket, mint Toni Kroos, Kevin De Bruyne és Sergio Busquets. Ha a remek labdakezelése mellé hozzávesszük, hogy milyen jól olvassa a játékot, és hogy egy az egy elleni szituációkban nehezen legyőzhető játékos, akkor az El Nacional szerint nem őrültség elkezdeni azon gondolkodni, hogy Sergio Ramos nem érdemelné ki a helyét a kezdőcsapatban.

Persze az a Ramos, akit mindannyian ismerünk, a világ bármelyik csapatában megkérdőjelezhetetlen lenne, de tekintve, hogy már majdnem egy éve inaktív, érthető, hogy Pochettinónak látnia kell, hogy az a játékos, aki előbb-utóbb felépül, az a vezér, akit a Real Madridtól szerződtetett.

Ennek ellenére az argentin edző továbbra is várja, hogy felépüljön az az ember, aki a védősor vezetője lesz. Mindeközben Marquinhos és társai továbbra is biztosítják a párizsiak hátvédsorát, amely a Ligue 1 és a Bajnokok Ligája élvonalában is tartja a csapatot, azonban Pochettinónak biztosan okoz némi fejfájást a kezdőcsapat összeállítása, ha Ramos teljesen felépül.