Dollár
402,54 Ft
Euró
404,21 Ft
Font
476,14 Ft
Bitcoin
21,145 $

Putyin kiadta a parancsot a külföldön tevékenykedő orosz titkosszolgálatoknak

Fotó: EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Mihail Metzel
not image

Nagy Noel

2022. július 3. - 19:41

Vlagyimir Putyin azzal érvelt, hogy biztosítani kell a külföldön tartózkodó orosz nemzetiségűek biztonságát.

Putyin kifejezetten hangsúlyozta, hogy Oroszország Külföldi Hírszerzési Szolgálatának (SZVR) mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy a tengerentúlon lévő orosz állampolgárok biztonsága ne sérüljön – idézte a TASS.

Soron kívül Sokkoló cserére készülhet a Manchester United és a Chelsea egymás között

Az orosz elnök szerint ez „különösen igaz az amerikai kontinensre, általánosságban a nyugati országokra, valamint a Közel-Keletre és Afrikára”.

Putyin beszélt a nemzetközi terrorizmussal szembeni fellépésről is, melynek kapcsán megfogalmazta az SZVR legfontosabb céljait.

Szerinte egyrészt a Szíriában tartózkodó orosz csapatoknak meg kell adni minden szükséges információt ahhoz, hogy fel tudjanak lépni a terrorfenyegetésekkel szemben.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Másrészt fontos, hogy azonosítani kell azokat az útvonalakat, ahol fegyvert és pénzt visznek a harcosoknak, illetve be kell azonosítani a bázisaikat, parancsnoki központjaikat és kiképzőközpontokat.

Vlagyimir Putyin ezzel gyakorlatilag parancsba adta a titkosszolgálatának, hogy aktivizálják magukat a világban, így a tevékenységük az Egyesült Államok és Európában is jelentősen fokozódni fog, akár Hidegháborús szinteket is elérhet.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.