Dollár
430,59 Ft
Euró
411,77 Ft
Font
455,54 Ft
Bitcoin
18,955 $

Nem lehet tévében reklámozni a Pride-ot a gyermekvédelmi törvény miatt

Fotó: A 24. Budapest Pride résztvevõi gyülekeznek a Kossuth téren 2019. július 6-án. MTI/Szigetváry Zsolt
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. június 25. - 14:11

A kereskedelmi televízió jelezte, hogy nem adja le a reklámot, amelyet a korábbi években sugároztak. 

Visszadobta egy kereskedelmi tévécsatorna a Budapest Pride kampányfilmjét, miután a friss videóval több csatornát is megkerestek, azonban volt olyan adó, amely a gyermekvédelmi törvényre hivatkozva nem volt hajlandó leadni. 

Soron kívül Deutsch Tamás: a baloldal továbbra is a magyarok ellen dolgozik 

A 444.hu kiemeli, hogy a korábbi években nem volt probléma leadni a filmet, azonban most a gyermekvédelmi törvényre hivatkoztak: 

„Mttv. 32. § (4a) * Nem minősül közérdekű közleménynek vagy társadalmi célú reklámnak az olyan műsorszám, amely alkalmas a gyermekek megfelelő fizikai, szellemi és erkölcsi fejlődésének a kedvezőtlen befolyásolására, különösen azáltal, hogy meghatározó eleme a szexualitás öncélú ábrázolása, a pornográfia, továbbá a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérésnek, a nem megváltoztatásának, valamint a homoszexualitásnak a népszerűsítése, megjelenítése.”

A harminc másodperces filmben két férfit mutatnak be, akik egy erdőben bolyongnak, majd egymásra találnak, és megfogták egymás kezét. 

„Az idei kampányfilmet a szlogenünk inspirálta: Vedd vissza a jövőd!” – mondta el Majercsik Johanna, a Budapest Pride egyik sajtószóvivője.