Dollár
397,39 Ft
Euró
418,93 Ft
Font
488,09 Ft
Bitcoin
17,172 $

Három rakétát indítottak el Libanonból Izrael felé

Elfogórakétát lõ ki az izraeli hadsereg Vaskupola légvédelmi rendszere a Gázai övezet palesztin fegyvereseinek rakétatámadása ellen Askelónban 2021. május 11-én. MTI/AP/Ariel Schalit
Külföld
not image

Kornis Vivien

Szerkesztő

Feltehetőleg dél-libanoni palesztin csoportok három rakétát indítottak Izrael felé csütörtökön.

A libanoni biztonsági erők közleménye szerint legalább három rakétát lőttek ki Libanon déli részéről Izrael felé – tudósít az Al Jazeera

Soron kívül Sajtóértesülések szerint húsvétig maradhat az árstop

Az izraeli hadsereg szerint a libanoni rakéták a Földközi-tengerbe csapódtak, károkat nem okoztak, áldozatot nem követeltek. A rakétákat a Naqourától északra fekvő térségből, az izraeli határ közeléből indították. 

Dél-Libanon több fegyveres palesztin csoportnak és a síita Hezbollah szervezetnek is otthont ad. 

A helyi sajtó beszámolója szerint a libanoni erők őrizetbe vették a rakéták indításáért felelős embereket, akik valószínűsíthetően nem a Hezbollah tagjai, hanem palesztin csoportoké. 

Az izraeli vadászgépek folytatják a Gázára mért csapásokat, az ország tovább növelte a Palesztina közelében állomásozó katonáinak és harckocsijainak számát.

Gáza egészségügyi minisztériuma közölte, hogy legalább 87 ember életét követelték az izraeli légicsapások, közöttük 18 gyermekét. Több mint 530 ember megsebesült.