Clouds
21 Budapest
Dollár
345,49 Ft
Euró
370,56 Ft
Font
430,20 Ft
Bitcoin
27,305 $

Óvatosságra intette utazótársait egy nő, akinek nyomkövetőt tettek a táskájába Balin

TÉMÁK:
#Bali #Utazás
Fotó: Unsplash
Ázsia
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Elmondása szerint az eset a frászt hozta rá és a partnerére, ezért rögtön eltávolították a készüléket, amit darabokra szedtek.

Emily Sinclair először utazott Balira a partnerével, Jane-nel, amikor furcsa zajra lettek figyelmesek, végül pedig rájöttek, hogy valaki egy Apple AirTaget helyezett el az egyik táskájuk elülső zsebében, amely nem volt zárható.

Soron kívül Kisiklott egy vonat Indiában, 179 embert szállítottak kórházba

Elmondásuk szerint az eset eléggé megijesztette őket, ezért rögtön eltávolították a készüléket, amit darabokra szedtek, egyúttal arra gyanakszanak, hogy a repülőtérre való érkezésükkor rejthették el a táskájukban az AirTaget – írta az NZ Herald.

„Mindketten tapasztalt utazók vagyunk, akiknek első a biztonság, ezért a táskáinkat óvatosságból mindig magunknál tartjuk, a fő rekeszeket pedig zárva. Sosem történt még velünk hasonló”

– nyilatkozta Sinclair a 7News.com.au-nak.

A történtek után úgy döntöttek, hogy nem kockáztatnak, ezért még aznap visszamentek taxival a három órányira lévő Kuta városába, hogy lakottabb területen legyenek, s bár még 8 éjszakára lett volna szállásuk, inkább lemondták, hogy hamarabb hazatérhessenek.

„Ez az egész elrontotta a nyaralásunkat, semmi értelme nem lett volna tovább maradni. Fogalmunk sincs, miért vagy hogyan került a táskába a nyomkövető, de úgy éreztük, hogy ha valaki vette a fáradságot, hogy odategye, akkor szándékában állt használni”

– tette hozzá.