Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Apple AirTaget használva lopnak autót a tolvajok Ontarióban

Fotó: Unsplash
Észak-Amerika
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A helyi rendőrség 24 órán belül két esetben is értesült arról, hogy ilyen eszközöket találtak a járműveken, az egyik tulaj pedig az iPhone-ját használva vette észre, hogy valaki AirTaget tett a motorháztető alá.

A vezess.hu beszámolója szerint az ontariói rendőrség nemrégiben arra figyelmeztette a helyi lakosokat, hogy legyenek elővigyázatosak, ugyanis a tolvajok Apple nyomkövető eszközöket használva próbálják ellopni a járműveiket.

Soron kívül Lezuhant egy férfi a Margit hídról, nem tudták megmenteni

Mindezt úgy valósítják meg, hogy az Apple AirTag nevű, apró nyomkövető segítségével megfigyelik a drága autók útját az otthoni címükig, majd a megfelelő pillanatban, amikor senki sincs otthon és nyugodt a terep, ellopják azokat.

A helyi rendőrség 24 órán belül két esetben is értesült arról, hogy ilyen eszközöket találtak a járműveken, hozzátéve, hogy az egyik tulajdonos az iPhone-ját használva vette észre, hogy valaki AirTaget rejtett a motorháztető alá.

Emiatt arra kérték az embereket, hogy alaposan nézzenek szét, ugyanis a tolvajok az autók oldalán vagy azok alatt is elhelyezhetik az apró kütyüt, illetve sokat segít az is, hogy az iPhone-t használók értesítést kapnak arról, ha a közelben van egy AirTag.

De ha valaki Android telefont használ, a Tracker Detect nevű alkalmazást tudja letölteni, amely ugyanúgy jelzi a közeli nyomkövetőket, viszont az autótulajok is élhetnek a tolvajok módszerével: ha ők előbb rejtik el az eszközt, jóval egyszerűbb lesz megtalálni a kocsit, miután eltulajdonították.