Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
43,962 $

„Oroszországnak nincsenek illúziói arról, hogy az EU oroszgyűlölő politikája megváltozhat”

A tisztviselő szerint nyilvánvaló, hogy a közeljövőben nem változik meg az a ruszofób hozzáállás, amelyet „az európaiak választottak”.

Fotó: Az orosz külügyminisztérium sajtószolgálata által közreadott képen Szergej Lavrov orosz külügyminiszter internetes sajtóértekezletet tart Moszkvában 2022. június 6-án. MTI/AP/Az orosz külügyminisztérium sajtószolgálata
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az orosz külügyminiszter, Szergej Lavrov az azerbajdzsáni kollégájával, Dzsejhun Bajramovval folytatott megbeszélései után kijelentette, az Európai Unió politikája megerősíti, hogy nem hajlandók „egy közös tér megteremtésére”, amely az Atlanti-óceántól a Csendes-óceánig terjedne.

Majd kiemelte, Oroszországnak nincsenek „illúzió” arra vonatkozóan, hogy az EU a közeljövőben felülvizsgálhatja az országgal szembeni hozzáállását, és feladhatja a ruszofób politikát, hiszen „az európaiak ezt az utat választották”. Soron kívül Kiderült, hány buszvezető sztrájkolt vasárnap a Volánbusznál

Azzal folytatta, hogy az Európai Unió mindemellett abban sem készséges, hogy teljesítse az Oroszországgal kötött megállapodásokat, amelyek „a közös terek kialakítását céloznák a humanitárius területeken, valamint a gazdaság és a biztonság szférájában” – írta a TASS.

„Bebizonyították, hogy nem akarnak semmilyen egységesítő tendenciát Európában, egyúttal azt is, hogy nem fogják teljesíteni az Oroszország és az EU országai között fennálló megállapodásokat, mint ahogyan a nemes célokkal összehangban álló közös tér létrehozását sem. Mindez a múlté” – mondta.

Egymásba botlott Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij (Videó)

Az új argentin elnök, Javier Milei beiktatásán jelen volt Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij, az egymással nem túl jó kapcsolatot ápoló miniszterelnök találkozásáról videó is készült.