Dollár
428,01 Ft
Euró
420,69 Ft
Font
478,08 Ft
Bitcoin
19,527 $

„Oroszországnak nincsenek illúziói arról, hogy az EU oroszgyűlölő politikája megváltozhat”

Fotó: Az orosz külügyminisztérium sajtószolgálata által közreadott képen Szergej Lavrov orosz külügyminiszter internetes sajtóértekezletet tart Moszkvában 2022. június 6-án. MTI/AP/Az orosz külügyminisztérium sajtószolgálata
not image

Koós Alexandra

2022. július 2. - 05:03

A tisztviselő szerint nyilvánvaló, hogy a közeljövőben nem változik meg az a ruszofób hozzáállás, amelyet „az európaiak választottak”.

Az orosz külügyminiszter, Szergej Lavrov az azerbajdzsáni kollégájával, Dzsejhun Bajramovval folytatott megbeszélései után kijelentette, az Európai Unió politikája megerősíti, hogy nem hajlandók „egy közös tér megteremtésére”, amely az Atlanti-óceántól a Csendes-óceánig terjedne.

Soron kívül Marija Zaharova: „mindenki egyetért abban, hogy az USA túl messzire ment”

Majd kiemelte, Oroszországnak nincsenek „illúzió” arra vonatkozóan, hogy az EU a közeljövőben felülvizsgálhatja az országgal szembeni hozzáállását, és feladhatja a ruszofób politikát, hiszen „az európaiak ezt az utat választották”.

Azzal folytatta, hogy az Európai Unió mindemellett abban sem készséges, hogy teljesítse az Oroszországgal kötött megállapodásokat, amelyek „a közös terek kialakítását céloznák a humanitárius területeken, valamint a gazdaság és a biztonság szférájában” – írta a TASS.

„Bebizonyították, hogy nem akarnak semmilyen egységesítő tendenciát Európában, egyúttal azt is, hogy nem fogják teljesíteni az Oroszország és az EU országai között fennálló megállapodásokat, mint ahogyan a nemes célokkal összehangban álló közös tér létrehozását sem. Mindez a múlté” – mondta.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.