Clouds
21 Budapest
Dollár
358,91 Ft
Euró
389,98 Ft
Font
444,75 Ft
Bitcoin
23,781 $

Nincs titkos záradék Ronaldo szerződésében – állítják Newcastle közeli források

Doha, 2022. november 24. A portugál Cristiano Ronaldo a dohai 974 Stadionban a katari labdarúgó-világbajnokság H csoportjának elsõ fordulójában játszott Portugália-Ghána mérkõzés elõtt, 2022. november 24-én. MTI/EPA/Abir Szultan
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Még be sem mutatták Ronaldót új csapatában, máris a távozásáról beszélnek.

Hamar elejét vették azonban a pletykaáradatnak az Al-Nassr és a Newcastle közeli informátorok, az ESPN szerint ugyanis határozottan cáfolták, hogy Ronaldónak titkos záradékot tartalmaz a szerződése.

Soron kívül Egyre több a halálos gombafertőzés, de zombiapokalipszistől nem kell tartani

A felvetés mindenesetre életszerű volt, lévén a két csapat tulajdonosi köre legalábbis részben azonos lehet. Az állítólagos záradék szerint pedig Ronaldo a Newcastle csapatához csatlakozhatna, amennyiben BL indulást érő helyen végeznek a Premier League-ben.

Ez egybecseng a portugál terveivel is, legalábbis amit még a nyáron hangoztatott, mely szerint egy olyan csapathoz szeretett volna igazolni, amely a Bajnokok Ligájában indulhat ősszel.

Ez ugyan nem jött össze Ronaldónak, mint ahogyan az sem, hogy az európai topligák valamelyikében folytatja, így aztán maradt a szaúdi kitérő lehetősége. Vigaszként pedig a 200 millió euró fizetség a kétéves szerződésért cserébe.

Hogy végül alakul-e bármi is Ronaldo és a Newcastle között, az legkésőbb nyáron kiderül, ugyanakkor szaúdi oldalról még azt is cáfolták, hogy a Newcastle csapatát felvásárló Public Investment Fund részesedéssel rendelkezik az Al-Nassr csapatában.