Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
347,48 Ft
Euró
378,15 Ft
Font
441,56 Ft
Bitcoin
39,402 $

Netanjahu szerint hamarosan sor kerülhet a túszok szabadon engedésére

Izrael miniszterelnöke szerint reális esély van arra, hogy sor kerüljön egy érdemi tárgyalásra.

Fotó: EPA/NEIL HALL
Közel-Kelet

Kiss László

Szerkesztő

Hamarosan sor kerülhet a Hamász által az október 7-i támadás során foglyul ejtett túszok szabadon bocsátásával kapcsolatos tárgyalásokra, mondta Benjámin Netanjahu az NBC-nek adott interjújában.

A palesztin szélsőséges csoport 239 izraelit és külföldit ejtett túszul, ami után különböző tárgyalások kezdődtek a szabadon bocsátásukról, ám a legnagyobb gázai kórház, az al-Shifa elleni izraeli támadások után közölték, hogy felfüggesztik ezen tárgyalásokat. Soron kívül Megvannak a nyerőszámok, óriási volt a tét az Ötöslottón

„Azt hallottuk, hogy készülőben van egy alku, aztán megtudtuk, hogy az egész badarság, ám abban a pillanatban, ahogy megkezdtük a szárazföldi hadműveletet, ez kezdett megváltozni. Lehet, hogy mégis lesz megállapodás. Azt hiszem, minél kevesebbet beszélek róla, annál inkább növelem az esélyét annak, hogy megvalósuljon”, mondta Netanjahu.

Az AFP  szerint egy Hamászhoz közeli forrás a héten bejelentette, hogy tárgyalások folynak egy esetleges háromnapos tűzszünetről a túszok, köztük hat amerikai szabadon bocsátásáért cserébe, ám Netanjahu határozottan elutasította a gázai tűzszünetre vonatkozó felhívásokat.

„A Hamász pontosan ezt akarja,  humanitárius szünetek végtelen sorát, hogy gyengítse az ellenük folyó háborút. Ahhoz, hogy tartós tűzszünet legyen a térségben, el kell engedniük a túszokat”, mondta.

22-szert szúrták meg a börtönben a közismert rendőrt

Összesen 22 szúrást kapott a börtönben az a rendőr, akit még George Floyd halála miatt ítéltek el.