Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,37 Ft
Euró
387,11 Ft
Font
455,19 Ft
Bitcoin
67,538 $

Leszedték a közművesek a Momentum zuglói jelöltjének plakátját

A Budapesti Közművek szerint tévedés történt.

...svg content...Fotó: Facebook/Rózsa András
Belpolitika

Koós Alexandra

Szerkesztő

Rózsa András, a Momentum zuglói polgármesterjelöltje pénteken közzétett egy videót a hivatalos közösségi médiás oldalán, amelyen az látható, amint a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) munkatársai leszedik az egyik plakátját egy oszlopról az Örs vezér téren. „Igazán nem kell fáradjanak, megígérem, hogy gondoskodni fogunk a kihelyezett plakátok eltávolításáról a választás után!” – írta.

„Addig is viszont szeretném kérni, hogy hagyják kint az oszlopokon a plakátokat, mert választási kampány van” – fogalmazott Rózsa András, hozzátéve: ilyenkor szabad az úgynevezett „vadplakátolás”. Az ügy kapcsán a 444 a Budapesti Közművekhez fordult, ahonnan az a válasz érkezett, miszerint alkalmi munkavállalójuk szerepelhet a videón.

Ő pedig „jóhiszeműen, tévedésből távolíthatta el a szóban forgó plakátot, illetve egyéb cetliket”. Míg a 24.hu cikke szerint a Budapest Közút Zrt. arra figyelmeztetett korábban, hogy el fogják távolítani azokat a plakátokat, amelyek veszélyeztetik a biztonságos közlekedést. Erre vonatkozóan ugyanakkor kiemelték:

Ez leginkább azokra vonatkozik, amelyek a zebrákon átkelő gyalogosok, a közúti jelzőtáblák és a jelzőlámpák láthatóságát akadályozzák. Korábban egyébként arról is beszámoltunk, hogy Donáth Anna, a Momentum elnöke és EP-listavezetője szerint Magyar Péterrel „a céljaik közösek”, és örül neki, hogy a TISZA Párt alelnökének „ennyi embert sikerült utcára vinnie és kihúznia az apátiából”.

Ugyanakkor azt aggódva figyeli, hogy a jogászból lett politikus színre lépésével veszélyes magatartásminták szabadultak el az ellenzéki világban. Míg ebben a cikkben arra tértünk ki, hogy beleállt a Momentum Tóth Veráék palkonyai kisboltjába: állításuk szerint szabálytalanul kaptak közel 40 millió forint támogatást.

Nincsenek megszűrve a kérdések Orbán Viktor sajtótájékoztatóin

Kovács Zoltán tisztázta, szó sincs arról, hogy meg lennének szűrve a kérdések Orbán Viktor sajtótájékoztatóin.

Helyreállt az 1-es villamos közlekedése

Újra teljes vonalon jár a 1-es villamos, miután az óbudai tűzoltók megoldották a kérdést a Vörösvári úton.