Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,820 $

Donáth Anna Magyar Péternek: veszélyes magatartásminták szabadultak el

Úgy véli, Magyarral közösek a céljaik, de aggódik az agresszív hangvétel miatt, ami szerinte eddig főleg a Fidesz és a DK híveit jellemezte.

...svg content...Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika

Koós Alexandra

Szerkesztő

Donáth Anna, a Momentum elnöke és EP-listavezetője videóüzenetet küldött Magyar Péternek, a Diákhitel Központ volt vezetőjének. Mint fogalmazott, „a céljaik közösek”, és személy szerint örül neki, hogy Magyarnak „ennyi embert sikerült utcára vinnie és kihúznia az apátiából”. Ugyanakkor azt aggódva figyeli, hogy a jogászból lett politikus színre lépésével veszélyes magatartásminták szabadultak el az ellenzéki világban.

„Újságírókat propagandistáznak, a legnépszerűbb közéleti youtuber pedig azért nem készít videót, mert Magyar Péter követői nehezen viselik, ha bárki kritizálja vagy vicc tárgyává teszi őt” – mondta Donáth, utalva Pottyondy Edina legutóbbi posztjára. Ezt követően azzal folytatta: „Helyesen mondod, hogy az Orbán–Gyurcsány-tengelyt kell meghaladni – de akkor azt is meg kell haladni, ahogy a Fidesz és a DK legagresszívebb hívei viselkednek a nyilvánosságban”. Soron kívül Folyamatosan melegszik a Balaton vize, valahol már csaknem 23°C-os

„Politikai vezetőként a mi felelősségünk is, hogy milyen állapotú a magyarországi közbeszéd” – emelte ki a YouTube-ra feltöltött videóban, amit az Index szúrt ki. Végül a Momentum elnöke arra kérte Magyart, hogy segítsen újra megteremteni azt az újfajta, pozitívabb légkört, amire nagy szüksége van ennek az országnak. Korábban egyébként azt is megírtuk, hogy Demeter Szilárd szerint Magyar Péter Gyurcsány Ferenc munkáját teszi tönkre.

Egyúttal azon a véleményen van, Magyarnak a politikai pályán nincs nagy jövője, mivel közhelyei vannak, nincs víziója, és nem tudja elmondani, milyen alternatívát kínálna. Míg ebben a cikkben arra tértünk ki, hogy 13 nap után is az egyik legfelkapottabb tartalom a Varga Judit-interjú, amelyben egyebek mellett a házasságáról és volt férjéről beszél: ugyan a top5-ben már nincs benne Hajdú Péter interjúja Varga Judittal, még mindig előkelő helyen áll.

Karácsony Gergely egyvalakinek külön köszönetet mondott

Egyvalakinek különösen nagy hálával tartozik Karácsony Gergely, aki őszintén beszélt erről egy nyílt posztban.