Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,29 Ft
Euró
385,80 Ft
Font
451,39 Ft
Bitcoin
69,455 $

Demeter Szilárd szerint Magyar Péter Gyurcsány Ferenc munkáját teszi tönkre

Egyúttal azon a véleményen van, Magyarnak a politikai pályán nincs nagy jövője, mivel közhelyei vannak, nincs víziója, és nem tudja elmondani, milyen alternatívát kínálna.

...svg content...Fotó: MTI/Purger Tamás
Belpolitika

Koós Alexandra

Szerkesztő

Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója és a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója úgy fogalmazott, nem várt sokat Magyar Péter, a Diákhitel Központ volt vezetőjének szombati tüntetésétől, mivel a jogászból lett politikus „nem mond semmi érdemlegeset, és csak paneleket pufogtat”. Ugyanakkor elismerte, rengetegen voltak a demonstráción, ami azért jó, mert a mérések szerint Magyar támogatói ellenzékiek, így a jogász nem a kormánypárttól, hanem Gyurcsány Ferenctől veszi el a szavazókat.

„Magyar Péter éppen most teszi tönkre Gyurcsány Ferenc tizennégy évnyi megfeszített munkáját, és ezt jó látni” – fogalmazott Demeter Szilárd a Hír TV Napi aktuális című műsorában, amelyből az Index szemlézett. Mint mondta, nem véletlen, hogy a Demokratikus Koalíció nem akarja befogadni Magyar Pétert, hiszen Gyurcsány Ferenc is jól tudja, hogy „két dudás nehezen fér meg egy csárdában”. Demeter szerint a DK elnöke okosan taktikázik, és így sikerült neki az MSZP-ből való kiugrása után „teljesen leszalámiznia és begyűrnie a baloldalt”.

Ezt követően arra utalt, a politikai pályán nincs nagy jövője Magyarnak, mivel közhelyei vannak, nincs víziója, és nem tudja elmondani, milyen alternatívát kínálna. Demeter elmondta azt is, az ellenzéki oldalon egyedül Gyurcsány tudott felépíteni olyan ellenzéki erőt, amelyet Magyar szeretne. Felidézte, hogy nemrég Márki-Zay Péter is egy önjelölt messiás volt. Magyar Pétert csak annyival tartja jobbnak nála, hogy „nem ugyanazon mondaton belül mond ellent magának, hanem két nappal később”.

Korábban azt is megírtuk, hogy Magyar Péter vitára hívta Orbán Viktor miniszterelnököt és Gyurcsány Ferencet, az időpont kapcsán pedig azt mondta, hogy rugalmas tud lenni, s „a vitát akár Hajdú (áfacsaló) Péter is vezetheti”. Erre Deutsch Tamás, a Fidesz EP-listavezetője is reagált, kiemelve, hogy ő kész vitázni, amelyre „diktafonnal és nadrágszíjjal is lehet jönni”. De a DK is reagált a felhívásra, mondván, EP-listavezetőjük, Dobrev Klára is áll rendelkezésre.

Később pedig Róna Péter, a Jobbik – Konzervatívok EP-listavezetője és Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke is jelezte, hogy ők is vitába szállnának. Míg ebben a cikkben arról számoltunk be, hogy ingyen jutott hozzá Magyar Péter az általa bejelentett egyesülethez: a tüntetésen is felszólaló református lelkész volt a felajánló. A tüntetésre visszatérve pedig érdemes megjegyezni, hogy a rendőrség cáfolta Magyar állítását a résztvevők számáról, mondván, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sosem bocsátkozott becslésekbe, most sem teszik.