Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,84 Ft
Euró
383,93 Ft
Font
450,69 Ft
Bitcoin
69,093 $

Szorosabbra fűzi szakmai kapcsolatait a magyar és a török versenyhatóság

Együttműködési megállapodást kötött a két versenyhatóság.

...svg content...Fotó: MTI/Lakatos Péter
Közel-Kelet

Borbély Fanni

Szerkesztő

A GVH pénteki beszámolója szerint Rigó Csaba Balázs, a magyar- és Birol Küle, a török versenyhatóság elnöke egy együttműködési megállapodást írt alá Budapesten. Mint ismert, a GVH 2024 januárjában megfigyelőként csatlakozott a türk államok versenytanácsához, melyet a török partnerintézmény vezet.

A GVH közlése szerint a török versenyhatóság már eddig is a Gazdasági Versenyhivatal fontos szakmai partnere volt a türk államok versenytanácsán keresztül, a török versenyhatóság kezdeményezése alapján pedig létrejött államközi szervezet célja a regionális együttműködés erősítése, a versenykultúra fejlesztése és a tudásmegosztás előmozdítása.

A nemzetközi kapcsolatok és a szakmai kooperáció előmozdítása érdekében fűzte még szorosabbra együttműködését a GVH és Törökország versenyhatósága a 2024. április 26-án, Budapesten aláírt együttműködési megállapodással. A GVH székházában megszervezett eseményen részt vett Gülşen Karanis Ekşioğlu Törökország budapesti nagykövete is.

A megállapodás keretében a felek a jövőben többek között szakmai tapasztalatcserét folytatnak majd a versenyfelügyeleti jogalkalmazásról és vizsgálatokról, illetve a nemzeti szakmai hatóságokkal való kapcsolattartásról; kölcsönös szakmai oktatásokat tartanak; és szorosabban együttműködnek a nemzetközi szakmai konferenciák szervezésében.