Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
369,31 Ft
Euró
396,87 Ft
Font
471,17 Ft
Bitcoin
66,866 $

Új helyre költöztetik a Mona Lisát

A Louvre igazgatója szerint a műalkotás végre megkapja méltó helyét a múzeumban.

...svg content...Fotó: Unsplash
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

A Mona Lisa a világ egyik legismertebb és talán legtöbb incidenst átélt festménye, hiszen az elmúlt fél évezredben ellopták, lemásolták és megrongálták, ez azonban a népszerűségén nem ejtett csorbát. Immár körülbelül 200 éve a megszokott helyén tekinthetik meg az érdeklődők Leonardo da Vinci legismertebb alkotását, ám a hírek szerint hamarosan új helyre kerül.

Ennek kapcsán a Louvre igazgatója, Laurence des Cars azt nyilatkozta, hogy a jelenlegi kiállítóterem nem tudja megfelelően fogadni azt az érdeklődést és tömeget, mely nap mint nap jellemzi a festményt. Mint mondta, a látogatók is egyre elégedetlenebbek, hogy a múzeum nem tudja megfelelően kiállítani a Mona Lisát és sokan a felgyülemlett tömeg miatt nem tudják megtekinteni a festményt. Soron kívül Rogán Antal soha nem akarna miniszterelnök lenni

Emiatt úgy döntöttek, hogy egy teljesen új terembe költöztetik, ahol csak a festmény lesz kiállítva. A VG a TimeOut beszámolójára hivatkozva azt írja, az új szoba a Grand Louvre nevű nagy fejlesztési projekten belül valósul meg, bár az még kérdéses, mikor kezdődnek meg a munkálatok és mikor kerül át a műalkotás az új terembe.

A Mona Lisa nem egy alkalommal került már a környezetvédelmi aktivisták célkeresztjébe: januárban is történt egy incidens, akkor a festményt levessel öntötték le, ezzel próbálva nyomatékot adni a mondanivalójuknak. Természetesen az ikonikus alkotásnak semmi baja, hiszen azt egy masszív, golyóálló üveg védi az ilyen és ehhez hasonló esetektől.

Rogán Antal elárulta, miért nem szívlelték egymást Magyar Péterrel

Rogán Antal egy nagyon fontos pontra mutatott rá, arra, hogy Magyar Péter miért „fújt rá” annyira az évek alatt.