Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,860 $

Újabb sokkoló akció az aktivistáktól: levessel öntötték le a Mona Lisát (videó)

A környezetvédelmi aktivisták ezúttal a Mona Lisát vették célba, és levessel próbáltak nyomatékot adni mondanivalójuknak.

Fotó: Depositphotos
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Újabb meghökkentő akcióról érkezett hír a környezetvédelmi aktivisták részéről: a Guardian jelentése szerint ezúttal a francia fővárosban található Louvre-ban kiállított Mona Lisa volt az áldozat. Felvétel is készült arról, hogy a két környezetvédelmi aktivista feltűnik a festmény előtt, majd levest öntenek rá.

Természetesen az ikonikus alkotásnak semmi baja, hiszen a múzeum illetékesei az ilyen és ehhez hasonló esetekre is felkészülve egy masszív, golyóálló üveget helyeztek el a festmény elé. A korábban Twitterként ismert X-en közzétett felvételen is látszik, hogy az akcióban résztvevő egyik aktivista leveszi a pulóverét, hogy megmutassa az alatta lévő pólóján látható feliratot, mely a francia aktivistacsoport elnevezése: Soron kívül Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

Noha a kellemetlen incidens nyomán a múzeum dolgozói azonnal fekete vásznakat hoztak a festmény elé, hogy eltakarják az akció következményeit, így is készült pár felvétel az újabb megmozdulásról. Noha ennél több információ egyelőre nem ismert, az például komoly kérdéseket vet fel, hogy a környezetvédelmi aktivisták hogyan tudtak levest csempészni a múzeumba.

Ceglédi Zoltán keményen nekiment Magyar Péternek a közösségi médiában

A politikai elemző szerint ő még akkor is „itt lesz”, amikor a jogászt „ejti” majd az ellenzéki nyilvánosság. Ezzel arra reagált, hogy Magyar – feltehetően – új ellenzéki párt megalapításába kezd.