Dollár
431,30 Ft
Euró
422,60 Ft
Font
481,14 Ft
Bitcoin
19,711 $

Németországban megszavazták az abortusz “reklámtilalmának” feloldását

Fotó: Twenty20
not image

Borbély Fanni

2022. június 25. - 07:03

Németországban pénteken megszavazták, hogy ezentúl nem lesz tiltott az abortusz “reklámozása”.

Németországban eddig büntetőeljárás indulhatott azon orvosok ellen, akik tájékoztatást adtak az érintetteknek a beavatkozásról, ez a döntés pedig mérföldkőnek számít az abortusz kapcsán.

Soron kívül Gyanús fehér por miatt kiürítették az Európai Bizottság elnöki lakosztályát

Az AP értesülései szerint a kormánypártok és a baloldal is a korlátozás feloldása mellett szavaztak, míg a kereszténydemokraták és a szélsőjobboldali Alternatíva Németországért párt a javaslat ellen tették le voksukat.

A német parlament ezenfelül azt is megszavazta, hogy szüntessék meg az orvosok elítélhetőségét, mely 1990. október 3. óta volt érvényben az országban, miután az ország újraegyesítését követően a nyugat-németországi törvények az ország egészére vonatkoztak.

A korábban hatályos német törvények értelmében ugyanis az orvosokat pénzbírsággal, vagy akár két évig terjedő börtönbüntetéssel is sújthatták, amennyiben a bíróságon elítélték őket az abortusz “reklámozásáért”.

Még 2019-ben, amikor Angela Merkel volt a kancellár, formálisan ugyan, de érvényben hagyta a tilalmat, azonban az orvosoknak és a kórházaknak engedélyezte, hogy honlapjukon közzétegyék, hogy elvégzik a beavatkozást, ám ennél konkrétabb tájékoztatást nem adhattak a pácienseknek.

Az abortusz Németországban csak a terhesség első 12 hetében legális, illetve azon esetekben, amikor egészségügyi okokból kifolyólag, vagy nemi erőszakból bekövetkezett terhesség miatt kell elvégezni a beavatkozást.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.