Dollár
393,44 Ft
Euró
406,56 Ft
Font
470,04 Ft
Bitcoin
16,277 $

Németországban feloldhatják az abortuszok „reklámtilalmát”

Fotó: Unsplash

Takács Petra

2021. december 23. - 08:50

Hosszú évek óta húzódó vita végére tehetnek pontot Németországban, miután az igazságügyi miniszter kijelentette, hogy januárban javaslatot nyújt be arra vonatkozóan, hogy a büntető törvénykönyvéből töröljék az abortuszok “reklámozásának” tilalmát.

Az Olaf Scholz kormányát alkotó pártok régóta ellenzik a szabályokat, de az Angela Merkel volt kancellár vezette, jelenleg ellenzéki jobbközép uniós blokk megvédte azokat. A javaslat egyike azoknak, melyek a liberálisabb szociálpolitikát támogatják a jövőben.

Marco Buschmann a Funke médiacsoportnak elmondta, hogy a német szociálpolitikában „nagy reformhátrányt” tapasztalnak, és felzárkózásuk első lépéseként oldanák fel a tilalmat, amelynek megszegése még jelenleg is pénzbírsággal vagy két évig terjedő börtönbüntetéssel jár – adta hírül az Independent.

Az igazságügyi miniszter nehezményezte, hogy az érvényben lévő szabályozás miatt az abortusszal kapcsolatos információkat kereső nők nem tudnak megfelelően tájékozódni az interneten: “Nem lehet, hogy éppen azok az orvosok, akik szakmailag a legalkalmasabbak arra, hogy tájékoztassák őket, nem tehetik ezt meg” – nyilatkozta.

Életfogytiglanit is kaphat a lengyel katona, aki Fehéroroszországba szökött

A Scholz vezette hárompárti koalíció tervben lévő szociálpolitikai változtatásai között szerepel továbbá egy 40 éves törvény eltörlése is, amely előírja, hogy a transzszexuális emberek hivatalosan csak pszichológiai vizsgálatot követően, illetve bírósági döntés alapján változtathatnak nemet.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.