Negyedbillió dollárra duzzadt Elon Musk teljes vagyona

MTI/EPA/Alexander Becher
not image

Kulcsár Péter

2021. október 27. - 10:33

Könnyen elképzelhető, hogy a Tesla, valamint a SpaceX alapítója és vezérigazgatója lehet az első ember, aki hamarosan dollárbilliomossá avanzsálhat.

A Bloomberg legújabb jelentéséből kiderült, hogy Elon Musk összvagyona az elmúlt hónapok során 250 milliárd dollárra bővült, ezzel pedig lepipálta az Amazon és a Blue Origin atyját, a sokak által nem túlságosan kedvelt Jeff Bezost.

Az is hozzájárult az eszméletlen növekedéshez, hogy az Egyesült Államokban aktív autókölcsönző-óriás, a Hertz minap 100 ezer Teslát vásárolt, ezáltal megerősítve villanyautókból álló flottájukat.

Az üzlet rendkívül pozitívan sült el, a Tesla árfolyama 6,7 százalékkal nőtt a tőzsdén, miközben a cég 4,2 milliárd dolláros tiszta profitot könyvelhetett el, melyből jócskán jutott a mémkirály techgurunak is.

Elon Musk egyébként már szeptember végén átvette a világ leggazdagabb embere címet Jeff Bezostól, a kettejük közötti különbség azonban tovább bővült, a határ pedig szakértők szerint csak a csillagos ég lehet.

Ha az üzletember vagyona továbbra is a jelenlegi ütemben gyarapodik, akkor nem kizárt, hogy még ebben az évtizedben elérheti az egybillió dolláros álomhatárt, amire eddig még senki sem volt képes.