Dollár
431,58 Ft
Euró
423,15 Ft
Font
481,21 Ft
Bitcoin
19,359 $

Navracsics Tibor szívügyének tekinti, hogy körvasút épüljön a Balatonnál

Fotó: Twenty20
not image

Koós Alexandra

2022. június 25. - 09:44

Korábban már kormányhatározat is született ennek megvalósításáról, azonban a kivitelezés azóta sem indult meg.

Navracsics Tibor uniós ügyekért és területfejlesztésért felelős miniszter szerdán egy interjúban azt mondta, szívügyének tekinti, hogy a Balaton előbb-utóbb átszállás nélkül körbevonatozható legyen, ha pedig ennek megvalósulását a hivatali ideje alatt nem is tudná elérni, bízik benne, hogy legalább közelebb jut hozzá.

Soron kívül Szigorítaná az oroszok vízumkérelmének elbírálását az EU

Az azonnali.hu észrevételei alapján 2016-ban már született is egy erre vonatkozó kormányhatározat, amelynek értelmében 2022-re kellene megvalósulnia a fejlesztésnek, azonban a kivitelezés azóta sem indult meg.

A tervek szerint a fejlesztést még az előző, 2020-ig terjedő hétéves uniós költségvetés, valamint az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (IKOP) terhére kellett volna megvalósítani, amely tartalmazná a Szántód–Kőröshegy–Balatonszentgyörgy szakasz felújítását, illetve a Szabadbattyán–Aszófő szakasz villamosítását.

Emellett több vasútállomás rekonstruálása, valamint a forgalomirányítás átalakítása is a projekt része lenne, Lázár János pedig 2016-ban szót ejtett róla, miszerint a projekt megvalósulhat, ám a gyakorlat nem ezt mutatja – írta az Index.

A vonatkozó újságcikkekben is csak rendre a tervekről írtak a projekttel kapcsolatban, azonban az említett interjú alapján megvan rá az esély, hogy Navracsics Tibor hivatali ideje alatt ténylegesen lesz valami a kezdeményezésből.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.