Clouds
21 Budapest
Dollár
376,61 Ft
Euró
401,38 Ft
Font
459,06 Ft
Bitcoin
28,341 $

Tovább mélyülhet a Microsoft és az OpenAI együttműködése

Illsuztráció. Forrás: Unsplash
Smart
not image

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Kedden közös sajtótájékoztatót tart az OpenAI és a Microsoft, ahol könnyen lehet, hogy a ChatGPT Bingbe való beépítéséről lesz szó.

Előzmény:

 

Nem kell sokáig várni, hogy a Microsoft és az OpenAI tovább mélyítse kapcsolatait. A szoftveróriás bejelentette, hogy holnap sajtótájékoztatót tart redmondi főhadiszállásán és az Engadget információi szerint Satya Nadella vezérigazgató a ChatGPT Bing keresőmotorba való beépítését, valamint egyéb, mesterséges intelligenciát használó projekteket fog bemutatni.

Soron kívül Megkötözve, egy bevásárlókocsiban találták meg egy eltűnt nő holttestét

A ChatGPT mellett a Microsoft az OpenAI egyéb termékeibe, például a DALL-E nevű képtervezőbe és egy nyelvtervező eszközbe is komoly reményeket – és pénzt fektet. A lap szerint a cég keresőmotorja a ChatGPT-t fogja használni, hogy a vele való beszélgetés során segítsen megtalálni, amit a felhasználó keres.

A Microsoft először 2019-ben, majd 2021-ben fektetett az OpenAI-ba, januárban pedig befektették, hogy egy „többmilliárd”, egyes hírek szerint tízmilliárd dolláros, több évre szóló szerződést kötöttek a céggel.

Mindezt nem sokkal azután, hogy a Google megmutatta a Bardot, amely a saját, ChatGPT-szerű szolgáltatása. Idővel szeretnék mindenki számára elérhetővé tenni, de egyelőre csak egy demóváltozat érhető el a legmegbízhatóbb felhasználóiknak.