Clouds
21 Budapest
Dollár
365,41 Ft
Euró
391,77 Ft
Font
439,87 Ft
Bitcoin
23,136 $

Hamarosan elérhetővé teszi a Google a ChatGPT riválisát

Fotó: Pexels
Smart

Szabó Kata

Szerkesztő

A DeepMind tájékoztatása szerint hamarosan bemutatkozhat a Google Sparrow névre keresztelt mesterséges intelligencián alapuló szoftvere.

A DeepMind az elmúlt évtizedben úttörő szerepet játszott a mesterséges intelligencia kutatásában, kilenc éve pedig már a Google szárnyai alatt teheti mindezt, mint a vállalat mesterséges intelligencia üzletága.

Soron kívül A halottak száma 7000, a sérülteké 35000 fölé nőtt a hétfői földrengésben

Amennyiben minden a tervek szerint alakul, további csúszások már nem várhatók, így végre tényleg bemutatkozhat a Google ChatGPT-riválisa, amely a tervek szerint egy biztonságosabb alternatívát nyújt majd a felhasználóknak.

Bár a chatbotoknak nevezett, mesterséges intelligencia által vezérelt és működő rendszerek veszélyeivel kapcsolatban továbbra is kérdések merülnek fel, a Sparrow-t mindez már biztosan nem hátráltatja az elindulásban, ugyanis a fejlesztők szerint annak béta verziója hamarosan mindenki számára elérhetővé válik.

A platformot már tavaly bemutatták a nagyközönségnek, ám Demis Hassabis, a DeepMind vezérigazgatója szerint el kellett halasztani a megjelenést, hogy a fejlesztők a ChatGPT-ből még hiányzó biztonsági beállításokat a Sparrow-ba már implementálni tudják.

“Az sosem gond, ha óvatosak vagyunk ezen a téren” – mondta Hassabis a Time magazinnak adott interjújában.

Noha a ChatGPT, illetve annak felhasználási módjai kapcsán egyre csak nő a kérdőjelek száma, a DeepMind szerint a Sparrow az eddig elvégzett tesztek 78%-ban képes volt bizonyítékokkal alátámasztott választ adni a felhasználók által feltett tényszerű kérdésekre, ami a béta állapothoz képest mindenképpen ígéretesnek tűnik.

A felhasználási mód kapcsán Hassabis hozzátette, hogy a Sparrow meg tud majd húzni egy vonalat, és el tudja dönteni, hogy bizonyos kontextusban meddig lehet engedni a felhasználó kérésének.