Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
43,959 $

Merkely Béla szerint öt év kell ahhoz, hogy kiderüljön, melyik vakcina a jobb

Merkely Béla, orvos, kardiológus, egyetemi tanár, a Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központjának igazgatója, a Semmelweis Egyetem rektora, a Magyar Tudományos Akadémia doktora a Kossuth rádió kedd reggeli adásában beszélt arról, hogy szerinte éveknek kell eltelnie, míg kiderül, melyik koronavírus elleni vakcina a jobb.

Fotó: Budapest, 2021. március 15. Kiss János megkapja az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcina első adagját a Dél-pesti Centrumkórház oltópontján 2021. március 15-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Belföld

Hujber Dávid

Szerkesztő

Merkely véleménye szerint jól haladunk az átoltottsággal, és azt javasolja az embereknek, hogy már az első vakcinát fogadják el, amit felajánlanak számukra. „Öt év kell, hogy elmondjuk, melyik vakcina a jobb. Most azonban a lényeg, hogy oltva legyünk, hiszen az oltástól számítva védettek vagyunk.” – idézte az Index a neves szakembert.

Természetesen az aktuális járványhelyzetről is mondott pár szót, miután a számok nagyon magasak. Arra számít, hogy ezen a héten lesznek a legmagasabb az értékek, de ez még nem jelenti azt, hogy a következő héttől minden könnyebb lesz. Soron kívül Kövesd élőben Szoboszlai szombat délutáni meccsét az angol bajnokságból

„A kórházba kerülő betegek hosszú ideig fognak számunkra feladatot adni: úgy gondolom, ez az emelkedett szám nagyjából három hétig megfigyelhető lesz.” – mondta Merkely, aki megerősítette, hogy a harmadik hullám miatt valamennyi betegellátó intézménynek át kellett szerveznie a betegellátását.

Jelen állás szerint május közepét tartja valószínű időpontnak arra, hogy fellélegezhetnek. Jelenleg valamivel több mint 1000 ember van lélegeztetőgépen, de ez szám akár 1400-ig is felmehet. Merkely szerint attól kezdődően már alacsonyabbak lesznek a számok.

Zacher Gábor: vannak olyan kórházak, ahol már az utolsó ágyakat sikerült elcsípniük

Aggasztó, hogy a középkorú és fiatal betegből is egyre több van, illetve nagyon sokan vannak, akik 40-50 év körüliek, mégis lélegeztetőgépre kerültek a súlyos állapotuk miatt.