Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,786 $

6.5-es erősségű földrengés rázta meg Jáva szigetét

6.5-es erősségű földrengés rázta meg az indonéziai Jáva szigetének partjait, a rengéseket egészen Jakartáig és Bandungig érezni lehetett.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Ázsia

Kiss László

Szerkesztő

A Richter-skála szerinti 6,5-es erősségű földrengés történt ma Jáva szigetének partjainál, jelentette a helyi geofizikai ügynökség. A szeizmikus esemény miatt Jakartában egyes területeken evakuálni kellett a lakosságot, és bár Bandung közelében is érezni lehetett a rengést, sérültekről vagy súlyos károkról egyelőre nem érkezett jelentés.

Az Egyesült Államok földtani intézetének adatai szerint a földrengés 68,3 kilométeres mélységben keletkezett. A rengés jelentős ereje ellenére a hatóságok nem adtak ki szökőárriadót. Soron kívül Folyamatosan melegszik a Balaton vize, valahol már csaknem 23°C-os

Indonézia földrajzilag a csendes-óceáni „Tűzgyűrűn” helyezkedik el, amely a szeizmikus és vulkanikus aktivitás melegágya, mivel három nagy tektonikus lemez találkozásánál fekszik. A régió hírhedt a gyakori és néha pusztító földrengésekről és vulkánkitörésekről.

A szigetcsoport több mint 17 ezer kisebb-nagyobb szigetből áll, ami különösen sebezhetővé teszi a természeti katasztrófák szempontjából. A 2004-es katasztrofális szökőár emléke, amely csak Indonéziában 170 000 ember életét követelte, továbbra is élénken emlékeztet a régió katasztrófákra való fogékonyságára.

Karácsony Gergely egyvalakinek külön köszönetet mondott

Egyvalakinek különösen nagy hálával tartozik Karácsony Gergely, aki őszintén beszélt erről egy nyílt posztban.