Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,71 Ft
Euró
396,21 Ft
Font
468,86 Ft
Bitcoin
65,314 $

Harry Kane már 42 gólnál jár 42 meccs alatt a Bayern Münchennél

Hihetetlen, hogy ezzel a mérleggel nem nyert idén bajnokságot a Bayern München, de a Bajnokok Ligájában még mindig versenyben vannak.

...svg content...Fotó: EPA/LEONHARD SIMON
Sport

Kiss László

Szerkesztő

A Bayern legutóbb a Frankfurt ellen lépett pályára, és már a 9. percben megszerezte a vezetést a csapat Kane góljával. Ugyan a 23. percben egyenlítettek a vendégek, Kane a 61. percben büntetőből sem hibázott, és ez 3 pontot ért.

Minden sorozatot tekintve ez már a 42. gólja volt 42 meccs alatt, ami új rekord számára. Csak a Bundesligában 35 gólnál tart, addig a második helyen a Stuttgart támadója, Guirassy 25 gólt szerzett eddig, ami jelentős különbség. Nem lehet kérdés, kinél landol az aranycipő, és ugyan a bajnoki cím elúszott, a Bayern München még mindig megnyerheti a Bajnokok Ligáját, így Kane már az első évében felérhetne a csúcsra. Soron kívül Gyorsabbá és egyszerűbbé válik a C-kategóriás jogosítványok megszerzése

Miközben Thomas Tuchel a Bayern Münchentől való távozására készül, a maradását sürgető szurkolói petíció már meghaladta a 14 ezer aláírást. Thomas Tuchel, a Bayern München jelenlegi menedzsere az Eintracht Frankfurt elleni mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón jelezte, bár jólesik számára, hogy a szurkolók a maradásáért, küzdenek, nem különösebben tud mit kezdeni a helyzettel, neki ugyanis csak a csapat teljesítményére szabad koncentrálnia.

Tuchel nem gondolta meg magát

„Annak ellenére, hogy ez rám nézve kedvező, nem ez a hír jelenti számomra a prioritást. A következő 11 napban mindennek a futballról kell szólnia, szóval nem engedhetem meg magamnak, hogy bármi is elterelje a figyelmem”, mondta, majd hozzátette, első lépésként a Frankfurt elleni tesztet kell teljesíteniük.

Tuchel és a Bayern München útjainak elválásáról februárban született közös megegyezés, miután a klub sorozatban három vereséget szenvedett, és felmerült a gyanúja, hogy tizenkét év után először nem tudja megszerezni a Bundesliga bajnoki címét. Utóbbi végül be is következett, ugyanis a Xabi Alonso által vezetett Bayer Leverkusen hódította el az első helyet.

A szurkolók azonban úgy látják, a csapat teljesítménye javuló tendenciát mutat, ráadásul az edzői poszt fő várományosával, Ralf Ragnic-kal sem különösebben szimpatizálnak, ezért petíciót indítottak Tuchel maradásáért, amit már 14 ezren alá is írtak.

A Bayern tiszteletbeli elnöke, Uli Hoeness eközben arról nyilatkozott, hogy egy héten belül eldől a következő vezetőedző személye, ám, hogy az Ragnick lesz-e, vagy esetleg valaki más, azt egyelőre még nem tudni.

Rossi szerint Gündogan egyértelműen szabálytalan volt, dühös a játékvezetőre

Minden Marco Rossi arcára volt írva, aki szerint a nap leggyengébb teljesítményét a játékvezető nyújtotta.

Gulácsi szerint minimum kétséges volt Németország első gólja

Gulácsi Péter egészen közelről nézhette végig Gündogan lökését, ami végül sokba került, mert a játékvezető nem ítélt szabálytalanságot.