Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
359,84 Ft
Euró
387,72 Ft
Font
450,63 Ft
Bitcoin
61,384 $

Te is mézzel ízesíted a teád? Erről érdemes tudnod!

Noha a méz tökéletes alternatívája a cukornak, akad néhány fontos tudnivaló az édesítő kapcsán.

Fotó: Depositphotos
Egészség/Életmód

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A mindmegette.hu járt utána annak, vajon jó ötlet-e, ha mindig mézzel ízesítjük teánkat: noha a friss és meleg zöld teát jó ötletnek tűnhet mézzel ízesíteni, valójában ez többet árt, mint használ. A mézről érdemes tudni, hogy nyersen egy kiváló tápanyag, mindemellett pedig antioxidánsforrás is, ám a magas hő elpusztítja a mézben található tápanyagok jelentős részét.

Eme információ birtokában pedig joggal merül fel a kérdés, hogy ez azt jelenti, nem rakhatunk forró italba mézet? A válasz pedig az, hogy mivel a méz 37 fokon elveszíti antimikrobiális tulajdonságait, 40 fok felett pedig csak tovább romlik a helyzet, ugyanis ekkor már a méz minden fontos enzime is elpusztul. Soron kívül Hamarosan kapható lesz Azahriah és a Tisza cipő limitált kollekciója

Ez az invertáz, mely az emberi szervezetben segíti a komplex cukrok emésztését, valamint antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. Ennél is magasabb hőmérsékleten pedig elkezdődik a karamellizálódásnak nevezett folyamat, mely a méz összes jótékony komplex cukrát átalakítja egyszerű cukorrá. Röviden tehát a válasz a kérdésre: soha ne rakjunk mézet forró italba.

Deutsch Tamás sem hiányzik majd a köztévés EP-vitáról

A közelgő EP-választások kapcsán vitát szervez a köztévé, amelyen több párt EP-listavezetője is részt vesz.