Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,940 $

Te is mézzel ízesíted a teád? Erről érdemes tudnod!

Noha a méz tökéletes alternatívája a cukornak, akad néhány fontos tudnivaló az édesítő kapcsán.

...svg content...Fotó: Depositphotos
Egészség/Életmód

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A mindmegette.hu járt utána annak, vajon jó ötlet-e, ha mindig mézzel ízesítjük teánkat: noha a friss és meleg zöld teát jó ötletnek tűnhet mézzel ízesíteni, valójában ez többet árt, mint használ. A mézről érdemes tudni, hogy nyersen egy kiváló tápanyag, mindemellett pedig antioxidánsforrás is, ám a magas hő elpusztítja a mézben található tápanyagok jelentős részét.

Eme információ birtokában pedig joggal merül fel a kérdés, hogy ez azt jelenti, nem rakhatunk forró italba mézet? A válasz pedig az, hogy mivel a méz 37 fokon elveszíti antimikrobiális tulajdonságait, 40 fok felett pedig csak tovább romlik a helyzet, ugyanis ekkor már a méz minden fontos enzime is elpusztul. Soron kívül A Ferencváros elmondta a véleményét a hirtelen távozott Sztankovicsról

Ez az invertáz, mely az emberi szervezetben segíti a komplex cukrok emésztését, valamint antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. Ennél is magasabb hőmérsékleten pedig elkezdődik a karamellizálódásnak nevezett folyamat, mely a méz összes jótékony komplex cukrát átalakítja egyszerű cukorrá. Röviden tehát a válasz a kérdésre: soha ne rakjunk mézet forró italba.

30 év börtönt kapott az amerikai házelnök férjére támadó férfi

Nagyon súlyos börtönbüntetést szabtak ki arra a férfira, aki 2022-ben Nancy Pelosi volt amerikai házelnök férjére támadt a saját otthonukban.

Már tudni, milyen edzőt keres a Ferencváros Sztankovics helyére

Sztankovics hirtelen távozása miatt a Ferencváros nehezebb helyzetbe került, de van kikből meríteniük, és lehetséges, egy sokkal nagyobb név ül majd a kispadon.