Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Zacher Gábor: vannak olyan kórházak, ahol már az utolsó ágyakat sikerült elcsípniük

Budapest, 2017. november 27. Zacher Gábor toxikológus, a Honvédkórház sürgõsségi centrumának fõorvosa, a Magyar Fiatalokért díj kitüntetettje beszél az átadóünnepségen a budapesti Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Mûvészeti Galériában 2017. november 27-én. MTI Fotó: Mohai Balázs
Belföld
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A toxikológus szakember szerint óriási teher van a magyar egészségügyön, ugyanis olyan sok a beteg, mintha minden nap egy tömegbaleset lenne.

Miután azt hittük, hogy a téli hónapok után végre fellélegezhetünk, berobbant a járvány harmadik hulláma, melynek következtében egyre többen betegszenek le covid-fertőzésben.

Soron kívül Megszületett az újabb ítélet L.L. Junior kisfiának halálos balesete ügyében

Zacher Gábor a Metropolnak adott interjúban közölte, az orvosok és ápolók mindent megtesznek a páciensekért, egyúttal hozzátette, a korlátozások feloldásához fegyelmezetten kell viselkednie mindenkinek.

A toxikológus úgy gondolja, március 24-én tetőzhet a járvány, addig pedig fokozott óvatosságra inti a magyar lakosságot:

“Nem arról van szó, hogy korábban ne találkoztunk volna légzési elégtelennel vagy súlyos sérülttel, de most olyan sok a beteg, mintha minden nap egy tömegbaleset történne. Máskor csak ritkán történik olyan eset, amelyben egyszerre száz ember sérül meg.”