Méregdrágán adja el különleges Churchill festményét Angelina Jolie

not image

Borbély Fanni

2021. február 3. - 10:42

Eladásra bocsátja Angelina Jolie az egyetlen festményt, amit Winston Churchill a II. világháború alatt festett.

A CNN szerint az akár 1 milliárd forintos áron elárverezhető festmény a „Tower of the Koutoubia Mosque”, azaz a Koutubia mecset tornya. A brit miniszterelnök az 1943-mas marrákesi Casablanca konferencia alatt, marokkói látogatása során festette.

Churchill a műalkotást Franklin D. Rooseveltnek ajándékozta és ez az egyetlen festmény, amit a II. világháború alatt készített. Egyes becslések szerint 604 millió és 1 milliárd forint közötti áron fog elkelni a március 1-jére tervezett aukción.

A festmény azután készült, hogy Churchill és Roosevelt megállapodott abban, hogy kizárólag feltétel nélküli fegyverletételt hajlandóak elfogadni a tengelyhatalmaktól. A brit miniszterelnököt lenyűgözte Marokkó szépsége, a leggyönyörűbb országok között tartotta számon.

A Christie’s aukciósház szerint a festmény 2011-ben került a színésznő gyűjteményébe, arról azonban nem osztottak meg részleteket, hogy hogyan jutott hozzá Angelina Jolie.

A világhírű női test, ami tökéletes és férfiak millióit bolondítja meg

„A Koutubia mecset tornya talán Winston Churchill legjobb festménye, ennek leginkább a műalkotás elkészültének körülményei, és a brit miniszterelnök és Roosevelt barátságának fontossága az oka” – nyilatkozta Nick Orchard, az aukciósház szakértője.

Churchill többször festett marokkói tájképeket a II. világháború előtt, de ez az egyetlen, amit 1939 és 1945 között alkotott.