Medvegyev szerint a szankciók elhozzák majd “az USA-központú világ eszméjének kudarcát”

Dmitrij Medvegyev, az orosz nemzetbiztonsági tanács elnökhelyettese felszólal nemzetbiztonsági tanács ülésén a moszkvai Kremlben 2022. február 21-én. A két önhatalmúlag kikiáltott kelet-ukrajnai szakadár terület - a "Luhanszki Népköztársaság" és a "Donyecki Népköztársaság" - vezetõje korábban függetlenségük elismerésére és katonai együttmûködésre kérte az orosz elnököt. MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Alekszej Nyikolszkij
not image

Borbély Fanni

2022. május 14. - 05:05

Dmitrij Medvegyev előszeretettel nyilatkozik manapság a Nyugat által Oroszország ellen kivetett szankciók kapcsán, most sem volt ez másképp.

Medvegyev közölte, hogy szerinte az Oroszországgal szemben kivetett szankciók következményei között szerepelni fog az energia-, a logisztikai, az élelmiszer- és egyéb válságok kirobbanása is.

Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese ismételten felszólalt a Nyugat által Oroszországgal szemben kirótt szankciók kapcsán, s legújabb kijelentéseiben úgy fogalmazott, ezen szankciók megannyi válságot és konfliktust fognak hozni a világba, hozzátéve, hogy “az USA-központú világ eszméjének kudarca” is be fog következni.

A TASS orosz állami hírügynökség szemlézte Medvegyev legfrissebb Telegramos megjegyzéseit, s azt írják, Medvegyev úgy látja, hogy az Oroszország elleni szankciók következményei között szerepelni fog az energetikai, a logisztikai, az élelmiszeripari, valamint más válságok kialakulása is.

Úgy fogalmazott, szerinte egy új “biztonsági architektúra” fog létrejönni, mely először de facto ,majd de jure is “elismeri az új valóságot”. Szerinte a nemzetközi kapcsolatok “elnyugatiasodott” koncepcióinak gyengeségét a “szabályokon alapuló rend”, valamint egyéb “értelmetlen nyugati kacatok” is jellemzik. Víziója szerint az “USA-központú világ eszméje kudarcot fog vallani”.