Dollár
388,95 Ft
Euró
409,84 Ft
Font
478,40 Ft
Bitcoin
17,039 $

Márki-Zay Péter hamarosan tárgyalhat Gyurcsány Ferenccel

MTI/Mohai Balázs
not image

Kulcsár Péter

2021. október 19. - 11:22

Az ellenzéki előválasztás győztese nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy nemsokára meglátogathatja a DK vezérét.

Hódmezővásárhely polgármestere az ATV Egyenes Beszéd című műsorában elárulta, pontosan milyen programmal szeretné megnyerni a választópolgárok tetszését, illetve milyen intézkedésekkel javítaná Magyarországon az életminőséget.

Soron kívül Rákay Philip: „néhányunkat, a Hír TV alapítóit folyamatosan lehallgatták”

Márki-Zay Péter közölte, a hat ellenzéki párt frakciója mellett szeretne egy hetediket is létrehozni, amelyben azok foglalhatnának helyet, akik segítették őt a kampányban, legyen szó éppen a Mindenki Magyarországa Mozgalom tagjairól vagy más civilekről.

Elmondta, hogy azon a három párton kívül, akik őt a második fordulóban támogatták, a következő napokban összeül a másik három párttal is a hat közül, tehát leül beszélni Gyurcsány Ferenccel is. Mint mondta, mindig értékelte, hogy Gyurcsány a saját személyét képes háttérbe szorítani a győzelem érdekében. Szerinte Dobrev Klára a várakozáson feletti jó eredményt ért el a második fordulóban, hiszen a DK volt a legerősebb ellenzéki párt a második fordulóban.

Márki-Zay Péter tegnap találkozott Karácsony Gergellyel is, azt nem árulta el, pontosan miről beszéltek, de, mint mondta, az első feladat, hogy az előválasztás okozta – remélhetőleg csak felületes – sérüléseket be kell gyógyítani, ezért azt szeretné, ha az ellenzéki pártok közösen ünnepelnének október 23-án, szombat délután. A helyszínt már lefoglalták, az Astoria és Blaha Lujza tér környékén lesz az ünnepség, ahová természetesen várja Dobrev Klárát is.

Márki-Zay kiemelte, az MSZP óriási utat tett meg az elmúlt években, ezt örömmel látja, nyilvánvaló, hogy Tóth Csaba előválasztási eredménye mutatja, hogy az MSZP-n mekkora nyomás van, hogy meg kell tisztulniuk. Hozzátette, hogy a Jobbik megtisztulási folyamatát is támogatja.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.